ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Ο Μητσοτάκης διαφωνεί προγραμματικά με την ύπαρξη 13ης σύνταξης

Σκουρλέτης: Σχεδιάζουμε το αύριο στη βάση μιας σταθεροποιημένης οικονομίας - Κεντρική Εικόνα

«Ντέρμπι» χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές ο γραμματέας της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7. «Αν κάτι ενισχύεται τις τελευταίες ημέρες είναι η εκτίμηση ότι θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπι σε αυτές τις εκλογές, στις 26 Μαΐου και ότι τίποτα δεν έχει κριθεί μέχρι στιγμής και κανένα αποτέλεσμα δεν έχει κλειδώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά

Ειδικά για την κρισιμότητα των ευρωεκλογών ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «μιλάμε για μια αρκετά κρίσιμη πολιτική μάχη, η οποία βεβαίως δεν βγάζει κυβέρνηση -ούτε αυτό πρέπει να το ξεχνάμε - θα προσδιορίσει, όμως, το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα γίνουν οι επόμενες εθνικές εκλογές».

Στη συνέχεια ο κ. Σκουρλέτης, μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, υπογράμμισε πως δεν κατεβαίνουν κόμματα, αλλά συνδυασμοί και πρόσθεσε «όσο απομακρυνόμαστε από τα κέντρα, αυτοί οι συνδυασμοί κρίνονται από τη φερεγγυότητα των προσώπων και από τα προγράμματα. Είναι πολυσυλλεκτικοί οι περισσότεροι, εμείς δεν επιλέξαμε να δώσουμε χρίσματα και δεν ακολουθούμε την παλαιά λογική της άμεσης κομματικής στήριξης».

Ο Πάνος Σκουρλέτης τόνισε πως «ο κ. Ηλιόπουλος σε κάθε περίπτωση θα είναι στον δεύτερο γύρο και θα διεκδικήσει να γίνει δήμαρχος Αθηναίων. Αυτό ισχύει και για την κ. Δούρου (στην Περιφέρεια Αττικής) και για την κ. Νοτοπούλου (στον δήμο Θεσσαλονίκης)».

«Στη σημερινή συγκυρία και με βάση τα χαρακτηριστικά της, την έξοδο από το πρόγραμμα, τις προκλήσεις στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την άνοδο της Ακροδεξιάς, υπάρχει ανάγκη συστράτευσης δυνάμεων της Αριστεράς, της Σοσιαλδημοκρατίας και της Οικολογίας. Γι' αυτό πήραμε την πρωτοβουλία για τη συγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία. Αυτή η πρωτοβουλία έχει αξία, έχει ελκτική δύναμη όταν είναι αυτό που λέει. Μια συμμαχία που σέβεται τη διακριτότητα των δυνάμεων που την απαρτίζουν, που ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα, με τις ιδιαιτερότητές του. Όλα τα άλλα είναι σκέψεις αλλά δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με τις προθέσεις και τις αποφάσεις και τον προσανατολισμό του ΣΥΡΙΖΑ» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο κ. Σκουρλέτης.

Για την άρνηση του προέδρου της ΝΔ να αντιπαρατεθεί τηλεοπτικά με τον πρωθυπουργό, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ εκτίμησε πως «δείχνει έναν φόβο, μια αδυναμία να υπάρξει μια κατά μέτωπο συζήτηση, πρόσωπο με πρόσωπο. Γι' αυτό άλλωστε επιχειρήθηκε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας όλο το προηγούμενο διάστημα να αλλάξει η ατζέντα, με αναφορά σε άλλα ζητήματα πέρα από τα φλέγοντα, τα καθημερινά ζητήματα, αυτά τα οποία έχουν προκύψει μετά την έξοδο από τα μνημόνια και που νομίζω ότι απασχολούν τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Ο Πάνος Σκουρλέτης υπογράμμισε πως ο κ. Μητσοτάκης παρουσιάζει με "θολό" τρόπο τα ζητήματα της ενίσχυσης των πιο αδύνατων, ενώ σε κάθε περίπτωση, διαφωνεί προγραμματικά με την ύπαρξη 13ης σύνταξης».