ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βορίδης: Ποια 13η σύνταξη; Η 13η σύνταξη υπάρχει μόνο στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ

Βορίδης: Ποια 13η σύνταξη; Η 13η σύνταξη υπάρχει μόνο στη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ - Κεντρική Εικόνα

Η κυβέρνηση διαστρεβλώνει όσα κάνει και διαστρεβλώνει και όσα λέει η ΝΔ, κατήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, μιλώντας νωρίτερα στην Ολομέλεια.

«Λέτε ότι δίνετε 13η σύνταξη. Πόσο κάνει η 13η σύνταξη; Κάνει 2,3 δισ. Πόσα λεφτά δίνετε με αυτό που ψηφίζετε σήμερα; Δίνετε 830 εκατομμύρια. Δίνετε το 1/3. Μπορείτε να εξηγήσετε πως αυτό είναι σύνταξη;», είπε ο κ. Βορίδης και προειδοποίησε την κυβέρνηση, «μια και επιμένει να μιλάει για σύνταξη», ότι δημιουργείται ποσοστό που αποδίδεται στη σύνταξη και αυτό θα γεννήσει και νομικά ζητήματα.

«Λέτε ότι καταργείτε τον ΦΠΑ στην εστίαση. Συγχαρητήρια. Δηλαδή, συγχαρητήρια αν τον καταργούσατε, γιατί αν τον καταργούσατε θα γυρνούσαμε εκεί που βρισκόμασταν 5 χρόνια πριν. Αλλά δεν τον καταργείτε καν αφού καταργείτε τον ΦΠΑ στην εστίαση πλην των βασικών ειδών που δημιουργούν τη μεγάλη κατανάλωση, δηλαδή, πλην ποτών, καφέδων, χυμών», είπε ο Μάκης Βορίδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι διαστρεβλώνει την πραγματικότητα όταν λέει ότι έχει καταργήσει το μνημόνιο και όταν πανηγυρίζει για το υπερπλεόνασμα, αλλά πλέον διαστρεβλώνει και όλα όσα λέει η ΝΔ

«Να λέει ο Μητσοτάκης, παράδειγμα η Παπαστράτος. Να λέει ο Μητσοτάκης, παράδειγμα το εργασιακό, το οποίο έχετε υπογράψει εσείς, και να του λέτε: Είπες για την 7ημερη εργασία», ανέφερε ο κ. Βορίδης και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «ψευδώς ισχυρίζεται πως εξασφάλισε υγειονομική κάλυψη για 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους πολίτες διότι αυτό είχε γίνει με υπουργικές αποφάσεις που είχαν υπογράψει Βορίδης και Γεωργιάδης, και το μόνο που έκανε η κυβέρνηση ήταν να βάλει στο δημόσιο σύστημα τους παράνομους μετανάστες».

«Δηλώνει, χθες, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και λέει ότι "εμείς όχι βεβαίως δεν συμπράττουμε σε αυτό που ονομάζετε σύνταξη, γιατί δεν είναι σύνταξη αλλά θα διασφαλίσουμε και θα αυξήσουμε το εισόδημα των χαμηλοσυνταξιούχων" και γίνεται η εξής μετάφραση: "Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είπε δεν εγγυόμαστε και θα καταργήσουμε τη 13η σύνταξη". Ποια 13η σύνταξη να εγγυηθούμε; Δεν υπάρχει τέτοια. Μόνο στη ρητορική σας υπάρχει», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.