ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σπυράκη: Φεύγουν και «καίνε το γήπεδο»

Σπυράκη: Φεύγουν και «καίνε το γήπεδο» - Κεντρική Εικόνα

ριμεία κριτική στην κυβέρνηση για το πακέτο παροχών που εξήγγειλε ασκεί η ευωβουλευτής της Ν.Δ. και εκ νέου υποψήφια στις ευρωεκλογές Μαρία Σπυράκη.

«Σε σχέση με τα μέτρα που πανικόβλητος ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, έχω να πω ότι η αποσπασματική αντιγραφή του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑμπορεί να εφαρμόσει ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής» αναφέρει σε συνέντευξή της στο «Έθνος της Κυριακής».

«Τους δοκιμάσαμε για τέσσερα χρόνια: φόροι, στραγγαλισμός της οικονομικής ανάπτυξης και διανομή βοηθημάτων. Ως εδώ, μπορούμε πολύ καλύτερα» προσθέτει. Καταλογίζει ακόμη στον κ. Τσίπρα ότι εξακολουθεί να μοιράζει επιδόματα και και να υπόσχεται διορισμούς στο δημόσιο με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, χωρίς να λέει κουβέντα για το πώς θα δημιουργηθεί ο πλούτος. «Εμείς θέλουμε να μεγαλώσει η πίτα της οικονομικής ανάπτυξης προς όφελος όλων, όχι κάποιων, ώστε οι υποχρεώσεις της χώρας να πληρώνονται από τα πλεονάσματα της ευημερίας και όχι από τα πλεονάσματα της υπερφορολόγησης» τονίζει.

Εν όψει των ευρωεκλογών η ίδια εκτιμά ότι «μένουν λίγες μέρες για να τελειώνουμε με εκείνους που κρατάνε την Ελλάδα στην ουρά της Ευρώπης». «Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο χρόνος του εθνικολαικιστικού συνονθυλεύματος τελείωσε. Φεύγουν και 'καίνε το γήπεδο'. Αφήνουν τη ΔΕΗ έτοιμη να 'σκάσει' στα χέρια των Ελλήνων, αφήνουν εμβληματικές επενδύσεις, όπως το Ελληνικό και την αποκρατικοποίηση των ΕΛΠΕ, στο βάλτο της ιδεοληψίας τους, αφήνουν τα παιδιά μας να φεύγουν στα ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού αρνούμενοι να πούνε 'ναι' στην αλλαγή του άρθρου 16» αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει, «με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα ο δημόσιος διάλογος εξαχρειώθηκε, με επιλογή του Αλέξη Τσίπρα μια σειρά ελεγχόμενες υποθέσεις, όπως η εμπλοκή του κ.Πετσίτη στο σκάνδαλο Λαυρεντιάδη-ΔΕΠΑ, τα δώρα που δέχεται ο ίδιος από την οικογένεια Παναγόπουλου, η πώληση των όπλων στη Σαουδική Αραβία από τον πάντα αγαπημένο του Πάνο Καμμένο, η ανομία και η καταστροφική δράση των κουκουλοφόρων όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, γίνονται κυβερνητική κανονικότητα».

Ερωτηθείσα ποιος είναι ο εκλογικός πήχης της Νέας Δημοκρατίας η κ. Σπυράκη απαντά ότι η Ν.Δ. «ζητεί ευρεία διαφορά, καθαρή νίκη από τους πολίτες που θέλουν η χώρα να γυρίσει σελίδα». Όπως σημειώνει, το κόμμα δεν απευθύνεται μόνο στους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, αλλά «μιλάει σε όλους τους Έλληνες που ξέρουν να προκόβουν, σε εκείνους που δουλεύουν σκληρά, που πλήρωσαν την κρίση, που δικαιούνται μια νέα ευκαιρία που θέλουν να καμαρώσουν τα παιδιά τους στην Ελλάδα».