ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιαννακίδης: Κομβικός ο ρόλος της Αν. Μακεδονίας–Θράκης στη βαλκανική συνανάπτυξη

Γιαννακίδης: Κομβικός ο ρόλος της Αν. Μακεδονίας–Θράκης στη βαλκανική συνανάπτυξη - Κεντρική Εικόνα

Με συνεργασία και απομόνωση των ακραίων φωνών, η Ανατολική Μακεδονία - Θράκη έχει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο πλαίσιο της βαλκανικής συνανάπτυξης, τόνισε ο υφυπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Ο κ. Γιαννακίδης αναφέρθηκε στην πολύ θερμή υποδοχή που είχε ο πρωθυπουργός στην Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή, σημειώνοντας ότι «ο κόσμος αναγνωρίζει το έργο της κυβέρνησης και τις προοπτικές που έχουν δημιουργηθεί. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη και στην Ξάνθη μία κυβέρνηση προσπαθεί με συγκεκριμένους όρους και πολιτικές να βοηθήσει την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες αλλά και ότι έχουμε πολλά να κάνουμε ακόμη. Σε αυτή την κατεύθυνση, η τοπική κοινωνία έδειξε ότι δεν παρασύρεται ούτε από την εικόνα που θέλουν να καλλιεργήσουν συγκεκριμένα ΜΜΕ ούτε από την πλασματική εικόνα των δημοσκοπήσεων. Φαίνεται ότι η αποδοχή του πρωθυπουργού είναι καθολική, σε όλα τα επίπεδα, σε όλη την χώρα».

Σημείωσε επίσης την συμβολή που έχουν στην τοπική οικονομία τα μεγάλα έργα που προωθούνται στην ευρύτερη περιοχή, όπως και η ανέγερση νοσοκομείου στην Κομοτηνή, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Στ. Νιάρχος, ενώ και «οι χρηματοδοτήσεις προς την τοπική αυτοδιοίκηση –και μέσω του Φιλόδημου- συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια ήταν πολλαπλάσιες».

«Η καταπολέμηση των ανισοτήτων είναι μείζονος σημασίας ζήτημα, για την ενίσχυση της εσωτερικής συνοχής και την υλοποίηση της αναπτυξιακής στρατηγικής της χώρας, καθώς η περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης έχει να διαδραματίσει κομβικό ρόλο στο πλαίσιο της βαλκανικής συνανάπτυξης. Βασική προϋπόθεση είναι η συνεργασία, η απομόνωση των ακραίων φωνών, η ενίσχυση της εσωτερικής κοινωνικής συνοχής», τόνισε ο κ. Γιαννακίδης.