ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολιτικός σάλος για το ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή - Άλλα είχε αποφασίσει ο δήμος Αθήνας

Πολιτικός σάλος για το ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή - Άλλα είχε αποφασίσει ο δήμος Αθήνας - Κεντρική Εικόνα

Η «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» ζητά από την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει ποιος έδωσε εντολή να παραχωρηθεί χώρος στη Χρυσή Αυγή παρά την αντίθετη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας.

Για «πισώπλατη μαχαιριά και προσβολή στα δημοκρατικά και αντιφασιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας της Αθήνας» κάνει λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας») αναφερόμενος στην «περίεργη» -όπως σημειώνει- απόφαση του συντονιστή της αποκεντρωμένης διοίκησης «να παραχωρήσει χώρο για εκλογικό περίπτερο στη Χρυσή Αυγή, καταργώντας την απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, το οποίο αρνήθηκε ως όφειλε, να παραχωρήσει στην υπόδικη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής χώρους για εκλογικά περίπτερα».

Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου πρόκειται για μία «απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης, μια επίθεση απέναντι στο αντιφασιστικό κίνημα που έδωσε τη μάχη κατά των δολοφονικών επιθέσεων των ταγμάτων εφόδου, των ρατσιστικών συσσιτίων, των φεστιβάλ μίσους και των πογκρόμ στις γειτονιές της Αθήνας».

«Αν η κυβέρνηση αρέσκεται να ορκίζεται στο όνομα του αντιφασιστικού μετώπου, γιατί άραγε επιτρέπει αυτές τις άθλιες φιλοναζιστικές αποφάσεις του διοικητικού μηχανισμού που ελέγχει;», ρωτά ο κ. Κωνσταντίνου και καταλήγει με τα παρακάτω καλέσματα προς τους άμεσα ενδιαφερομένους: 

«Καλούμε τους εργαζομένους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση να μην εφαρμόσουν αυτές τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις που επαναφέρουν την ασυλία των ταγμάτων εφόδου στην καρδιά του κράτους, την πολιτική που οδήγησε στις δολοφονίες του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα.»

»Καλούμε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας σε έκτακτη συνεδρίαση για να ανατρέψουμε τις απαράδεκτες μεθοδεύσεις με τη στήριξη του εργατικού και του αντιφασιστικού κινήματος.»