ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Οι έξι νέες... αφίξεις πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας (photos)

Οι έξι νέες... αφίξεις πολυτελών ξενοδοχείων στο κέντρο της Αθήνας (photos) - Κεντρική Εικόνα

Αυξάνονται και πληθύνονται τα πολυτελή ξενοδοχεία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς πλησιάζουμε προς τη θερινή σεζόν, επιβεβαιώνοντας και τις πρόσφατες εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έκανε λόγο για λειτουργία τουλάχιστον 10 νέων μονάδων στην πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια του 2019. Η πλειονότητα των νέων ξενοδοχειακών ακινήτων εντοπίζεται στις οδούς πέριξ της πλατείας Συντάγματος.

Μάλιστα, όσο ενισχύεται ο ανταγωνισμός, τόσο μεγαλώνει και η προσπάθεια των αλυσίδων και των επιχειρηματιών του κλάδου να προσφέρουν ένα διαφορετικό προϊόν, τόσο σχεδιαστικά όσο και σε επίπεδο παροχών και θεματολογίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το Ergon House Athens, του ομίλου Ergon, το οποίο στεγάζεται σε ακίνητο της Εθνικής Πανγαία ΑΕΕΑΠ, στην οδό Μητροπόλεως 23, πλησίον της πλατείας Συντάγματος.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ergon House Athens

Ergon House Athens

Το νέο ξενοδοχείο θα είναι το πρώτο που απευθύνεται στους λάτρεις της γαστρονομίας, καθώς συνδυάζει την εστίαση με τη φιλοξενία, διαθέτοντας και μια αγορά τροφίμων.

Αντίστοιχα, το Blend Hotel ξεκίνησε κι αυτό πρόσφατα την λειτουργία του, στη συμβολή των οδών Αιόλου και Βύσσης 2, σε ακίνητο του 19ου αιώνα, όπου λειτούργησε το «Γλυκισματοποιείο Παυλίδη» το 1852, προσφέροντας στους Αθηναίους την πρώτη ζεστή σοκολάτα. Το ξενοδοχείο είναι ιδιοκτησίας της εταιρείας Hotelco A.E. και επιχειρεί να ξεχωρίσει από τον σχεδιασμό του και την ιδιαίτερη αισθητική του. Ενα ακόμα νέο ξενοδοχείο που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του είναι το Elia Ermou Athens hotel, το οποίο βρίσκεται επί της οδού Ερμού, σε πολύ κοντινή απόσταση από την πλατεία Συντάγματος. Πρόκειται για ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων και δυναμικότητας 123 δωματίων κι εννιά σουιτών.

Αποτέλεσμα εικόνας για blend hotel athens

Blend Hotel Athens

Εγκαίνια αναμένεται να πραγματοποιήσουν σε λίγες εβδομάδες δύο ακόμα μονάδες, πέριξ του άξονα της λ. Συγγρού, κοντά στο ύψος της Ακρόπολης. Το πρώτο αφορά το ακίνητο της οδού Φαλήρου της εταιρείας Μπλε Κέδρος ΑΕΕΑΠ, με την επωνυμία Athens BC Hotel, το οποίο μάλιστα θα φιλοξενεί και αρχαιολογικά ευρήματα στην είσοδό του.

Αποτέλεσμα εικόνας για Athens BC Hotel

Athens BC Hotel

Αντίστοιχα, το Niche Hotel αποτελεί άλλη μία προσθήκη στην περιοχή, καθώς βρίσκεται στη συμβολή της λεωφόρου Συγγρού με την οδό Βούρβαχη, στο ύψος του Μουσείου της Ακρόπολης. Το ξενοδοχείο προέκυψε έπειτα από τη μετατροπή ενός κτιρίου γραφείων. Σύντομα θα λειτουργήσει και το νέο μέλος του ομίλου Grecotel επί της οδού Μητροπόλεως, στο ιστορικό κτίριο του Χυτήρογλου, στην «καρδιά» του ιστορικού κέντρου. Το νέο ξενοδοχείο θα είναι πέντε αστέρων και θα φέρει την επωνυμία της αλυσίδας Amirandes, με δυναμικότητα 50 δωματίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για Niche Hotel

Niche Hotel

Αντίστοιχα, εντός του 2019 αναμένεται να λειτουργήσει το νέο ξενοδοχείο της Intracom Συμμετοχών στο Σύνταγμα. Η εταιρεία έχει αναλάβει για τα επόμενα 20 χρόνια τη διαχείριση κτιρίου του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, στη συμβολή των οδών Βουλής και Κολοκοτρώνη. Πρόκειται για τριώροφο διατηρητέο, για το οποίο η κατασκευαστική εταιρεία θα καταβάλει μηνιαίο μίσθωμα 40.000 ευρώ. Στόχος της Intrakat είναι η δημιουργία ενός boutique ξενοδοχείου 45 δωματίων.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή του κτιρίου που στέγαζε τα κεντρικά γραφεία της πρώην Αγροτικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Κριεζώτου. Το ακίνητο του Αλληλοβοηθητικού Ταμείου Πρόνοιας Πρώην Εργαζομένων ΑΤΕ έχει εκμισθωθεί στη Λάμψα του ομίλου Λασκαρίδη και θα λειτουργήσει ως ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, αναβιώνοντας την επωνυμία του King’s Palace.

Πηγή kathimerini.gr