ΔΙΕΘΝΗ

Serial killer της Kύπρου: Ομολόγησε επτά φόνους ο «Ορέστης»

Serial killer της Kύπρου: Ομολόγησε επτά φόνους ο «Ορέστης» - Κεντρική Εικόνα

Συνταρακτικές αποκαλύψεις από τη φρικιαστική δράση του 35χρονου δολοφόνου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. 

Τη διάπραξη του φόνου της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, καθώς και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα, φέρεται να ομολόγησε στους ανακριτές ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς που τελεί υπό κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, μετά την έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης για τον φόνο της Maricar Valdez Arquila, από τις Φιλιππίνες, ο 35χρονος, ανακρινόμενος, φέρεται να παραδέχθηκε τον φόνο της Maricar καθώς και άλλες δύο υποθέσεις φόνων με τρία θύματα.

Σε ό,τι αφορά τη μία υπόθεση, πρόκειται για Νεπαλέζα ή Ινδή, την οποία φέρεται να σκότωσε το καλοκαίρι του 2018, ωστόσο δεν προσδιόρισε ακριβώς πότε. Υπέδειξε δε στην αστυνομία το σημείο, όπου εγκατέλειψε τη σορό της, και συγκεκριμένα ένα λάκκο στο Πεδίο Βολής Ξυντούς στην Ορούντα, όπου και εντοπίστηκε ανθρώπινη σορός.   Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη νέα υπόθεση, ο 35χρονος φέρεται να ομολόγησε ότι διέπραξε διπλό φόνο, σκοτώνοντας μία μητέρα από τη Ρουμανία και την ανήλικη κόρη της.

Σπεύδουν ειδικοί από τη Βρετανία

Στο μεταξύ, πέντε ειδικοί σύμβουλοι από τη Βρετανία φθάνουν τη Δευτέρα του Πάσχα στην Κύπρο για να συνδράμουν στις έρευνες που γίνονται για τους φόνους γυναικών, υποθέσεις για τις οποίες τελεί υπό κράτηση 35χρονος.

Πρόκειται για έναν Ιατροδικαστή, έναν Κλινικό Ψυχολόγο, έναν Ειδικό Σύμβουλο με εμπειρία σε τέτοιας μορφής εγκλήματα, έναν Ειδικό Ανακριτή με εμπειρία στο σοβαρό έγκλημα και έναν Ειδικό Εμπειρογνώμονα για πολύπλοκες υποθέσεις.

Συγκεκριμένα, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «αναφορικά με τις υπό διερεύνηση υποθέσεις φόνου γυναικών, ο Αρχηγός Αστυνομίας, μετά από ενημέρωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, από τις 20/04/2019 έχει ζητήσει τη συνδρομή ειδικών εμπειρογνωμόνων συγκεκριμένων ειδικοτήτων, από το Ηνωμένο Βασίλειο, με εξειδίκευση στον τομέα της μορφής εγκλήματος που διερευνά η Αστυνομία».