ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έλληνες επενδυτές χαρακτηρίζουν ιστορική την απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας της Folli Follie

H Folli Follie προτείνει νέα συμφωνία στους ομολογιούχους - Κεντρική Εικόνα

Για τεράστια νίκη των μετόχων της Folli Follie κάνει λόγο σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, αναφερόμενη στη δικαστική απόφαση με την οποία διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF , της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών-μελών της Ένωσης .

Όπως σημειώνει, «η ελληνική Δικαιοσύνη, μαζί με την Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, επανέφεραν την πίστη στη μετοχική ιδέα και τον σεβασμό στην περιουσία του μετόχου».

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Τα μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών αισθάνονται ιδιαίτερη υπερηφάνεια και ενθουσιασμό μετά την δημοσίευση της ιστορικής απόφασης 2419/2019 του Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία  διατάσσεται η συντηρητική κατάσχεση κάθε κινητής και ακίνητης περιουσίας της FF ,της οικογένειας Κουτσολιούτσου και του Ορκωτού ελεγκτή της για ποσό 1,8 εκατ. ευρώ καθώς έγιναν δεκτά τα ασφαλιστικά μέτρα 56 επενδυτών-μελών της Ένωσης .

Σε πείσμα των απαξιωτικών αναφορών που ακούστηκαν κατά την εκδίκαση από τους δικηγόρους της FF ότι "οι μέτοχοι είναι οι τελευταίοι στην κατάταξη των πιστωτών και δεν θα πρέπει να παρεμβαίνουν στην διαδικασία εξυγίανσης ,ενώ το πολύ να πάρουν μόνο το 1% της αξίας της μετοχής" αλλά και των συνήθων σχολίων στα οικονομικά sites της μορφής "πάει χαθήκαν όλα, μην περιμένετε τίποτα, μην χάνετε τον χρόνο σας" , η Ένωσή μας έμεινε πιστή στα μέλη της-επενδύτες του ΧΑΑ , υπερασπιζόμενη την περιουσία τους και την ΜΕΤΟΧΙΚΗ ΙΔΕΑ , και πέτυχε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΝΙΚΗ !

Η απόφαση αναφέρει ότι οι 56 αιτούντες μέλη της Ένωσης ΔΙΑΤΗΡΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ύψους 1,8 εκατ ευρώ από την αδικοπραξία που τελέστηκε σε βάρος τους , τα δε ποσά αφορούν αξίες από μόλις 2.300 ευρώ έως και 250.000 ευρώ από αγορά μετόχων ή ομολόγων ή και παραγώγων. Στις αμέσως επόμενες ημέρες η Ένωση θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκτέλεση αυτής της απόφασης.

Το δε σκεπτικό της απόφασης αποτελεί ύμνο προς την έννοια του σεβασμού και της προστασίας του περιουσιακού δικαιώματος του μικρομετόχου , κάτι που αμφιβάλλουμε αν έχει ξανακουστεί ποτέ στην Ελλάδα !

Εξίσου πρωτοποριακή είναι και η κρίση του δικαστηρίου σχετικά με την ευθύνη του Ορκωτού ελεγκτή , οι οποίοι επαναλαμβάνουμε ότι είναι υποχρεωτικά ασφαλισμένοι για το δεκαπλάσιο της αμοιβής τους σε κάθε εταιρική χρήση που υπογράφουν. (Ν.4449/2017).


Η δυνατή διεκδικητική φωνή των μικρομετόχων μιας εισηγμένης εταιρείας που οργανωμένοι  και με θεσμικό τρόπο  ζήτησαν και πέτυχαν δικαιοσύνη και τήρηση των νόμων, πιστεύουμε ότι θα δώσει δυνατή ώθηση στην ήδη διαφαινόμενη άνοδο του Ελληνικού Χρηματιστηρίου και στην επάνοδο της εμπιστοσύνης των Ελλήνων μικροεπενδυτών.

ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ ΠΟΤΕ!

Μέρος της απόφασης του Πρωτοδικείου Αθηνών