ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Η Folli Follie χάνει την αντιπροσωπεία της Samsonite

Η Folli Follie χάνει την αντιπροσωπεία της Samsonite - Κεντρική Εικόνα

Η αντιπροσωπεία της Samsonite (και οι συναφείς φίρμες που βρίσκονται κάτω από το χαρτοφυλάκιο της, όπως π.χ. η TUMI), αποκολλάται επισήμως από το χαρτοφυλάκιο της Folli Follie - η φίρμα στην Ελλάδα πραγματοποιεί τζίρο περίπου 7 εκατ. ευρώ.

Η αντιπροσωπία περνά στο χαρτοφυλάκιο της μικτής εταιρίας RVU Distribution, που έχουν συστήσει ο επιχειρηματίας Αλέξανδρος Στράτος και το γκρουπ μετόχων της Αττικά Πολυκαταστήματα, στην οποία έχει περιέλθει και η φίρμα Scotch&Soda.

Από το χαρτοφυλάκιο της FF έχουν αποχωρήσει η αυστραλιανή φίρμα υποδημάτων UGG, η οποία πέρασε στον όμιλο Φάις (Καλογήρου, Puma, UnderArmour κτλ.), καθώς και οι φίρμες Ermenegildo Zegna, Guess Jeans, αλλά και η γαλλική φίρμα μαγιό Vilebrequin, οι οποίες αναζητούν συνεργάτες, ή άλλο μοντέλο διανομής.

Παράλληλα τρέχει η σταδιακή αποδέσμευση της Nike και της Converse από τον όμιλο Folli Follie. Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη η Converse έχει περάσει στο χαρτοφυλάκιο ελληνικής εταιρείας, η οποία αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και τη φίρμα υποδημάτων Toms.