ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πετρόπουλος: Εξετάζουμε οι 120 δόσεις να έρθουν μαζί για ταμεία και εφορία

Πετρόπουλος: Εξετάζουμε οι 120 δόσεις να έρθουν μαζί για ταμεία και εφορία - Κεντρική Εικόνα

Για την ρύθμιση των 120 δόσεων, τις συντάξεις και τα αναδρομικά μίλησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος στον ΑΝΤ1, ενώ σχολίασε και τους ισχυρισμούς του Βαγγέλη Μαρινάκη οι οποίοι προκάλεσαν πολιτική θύελλα.

Σχετικά με την ρύθμιση των 120 δόσεων ο κ. Πετρόπουλους είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να έρθει μαζί για τα ασφαλιστικά ταμεία και για την εφορία και το πιθανότερο είναι να έρθει μετά το Πάσχα, αν και όπως ανέφερε γίνονται προσπάθειες να έρθει νωρίτερα.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι  ο περιορισμός για τα περιουσιακά στοιχεία θα αφορά μόνο την ρύθμιση για την εφορία, καθώς όπως είπε η ρύθμιση συνδέεται με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

Για τις συντάξεις χηρείας είπε ότι καταργούνται τα ηλικιακά όρια και ότι θεσπίζεται  ελάχιστο όριο έγγαμης συμβίωσης στα χρόνια αντί για 5 που ήταν μέχρι τώρα. Επίσης είπε ότι θα έχουν κάλυψη τα ενήλικα παιδιά μέχρι 24 ετών, ανεξαρτήτως αν σπουδάζουν ή όχι.

Σχετικά με τα αναδρομικά και τις αποφάσεις του ΣτΕ είπε ότι όσοι έκαναν αίτηση μέχρι το 2015 θα πάρουν τα αναδρομικά, ενώ δεν ισχύει το ίδιο για όσους έκαναν αίτηση μετά, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου.

Για το αφορολόγητο επανέλαβε την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι δεν θα γίνει μείωση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που όπως είπε θα στηρίξει και η Κομισιόν σύμφωνα με τον Βάλντις Ντομπρόβσκις, αφήνοντας αιχμές για την στάση της ΝΔ. 

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος είπε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο να δοθεί 13η σύνταξη από το 2020, ενώ μίλησε για τα βαρέα και ανθυγιεινά, την διαδοχική ασφάλιση καθώς και για τις συντάξεις που εκκρεμούν.

Στην αρχή της συνέντευξής του ο κ. Πετρόπουλος σχολιάζοντας τα όσα είπε χθες ο Βαγγέλης Μαρινάκης είπε ότι διαψεύδονται κατηγορηματικά οι ισχυρισμοί του για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον κατηγόρησε ότι πληρώνει τα… ενοίκια της ΝΔ, η οποία όπως είπε έχει άμεση σχέση με τον κ. Μαρινάκη. «Αν είχε κάνει συναλλαγές με τον ΣΥΡΙΖΑ θα είχε στοιχεία», υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης.