ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Ξεχωρίζει η Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές

UBS: Οι εθνικές εκλογές στην Ελλάδα ενισχύουν τα ομόλογα - Κεντρική Εικόνα

Σε αναβάθμιση της σύστασής της σε «υπεραπόδοση» («overweight») από «ουδέτερη» («neutral») για την Ελλάδα στις αναδυόμενες αγορές προχώρησε η UBS, με αφορμή το ισχυρό ράλι στην αγορά ομολόγων και τη συνεχιζόμενη αποκλιμάκωση των κινδύνων που αφορούν τη χώρα.

Ο ελβετικός επενδυτικός οίκος αναφέρει ότι ενώ οι αναδυόμενες αγορές έχουν σημειώσει ισχυρές αποδόσεις σε απόλυτους όρους, σε σχέση με τις ΗΠΑ αλλά και την ΕΕ, εξακολουθούν να υποαποδίδουν.

Από τις αναδυόμενες αγορές, η Κίνα, η Κορέα και η Ταϊβάν έχουν σημειώσει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από τις αρχές του χρόνου ενώ και η Ελλάδα έχει επίσης σημειώσει διψήφιες αποδόσεις.

Αναφορικά με τον χάρτη που συνδυάζει τις αναθεωρήσεις κερδοφορίας και σχετικές αποτιμήσεις, η Ελλάδα τοποθετείται στις ελάχιστες ελκυστικές περιοχές των αναδυόμενων αγορών μαζί με τις Ουγγαρία, Τσεχία και Ρωσία.

Σε ξεχωριστή έκθεσή της για τις ελληνικές τράπεζες, η UBS παρέμεινε «ουδέτερη», ωστόσο σημείωσε το ισχυρό ράλι των μετοχών από τις αρχές της χρονιάς, το οποίο απέδωσε κέρδη περί το 65%.

Για την Alpha Bank υποβαθμίζει τη σύσταση σε «ουδέτερη» από «αγορά», αυξάνει όμως την τιμή στόχο στα 1,62 ευρώ, από 1,27 ευρώ προηγουμένως.

Για τη Eurobank, η τράπεζα διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και αυξάνει την τιμή-στόχο στα 0,92 ευρώ, από 0,78 ευρώ προηγουμένως.

Για την Εθνική Τράπεζα, διατηρεί τη σύσταση «ουδέτερη» και ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 1,71 ευρώ, από 1,41 ευρώ προηγουμένως.

Για την Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή στόχος τίθεται πλέον στο 1,48 ευρώ από μόλις 0,48 ευρώ. Η σύσταση παραμένει «πώληση».