ΑΓΟΡΕΣ

Eurobank: Καθαρές εισροές $164 εκατ. αναμένει η JP Morgan λόγω MSCI

Βασιλείου (Eurobank): Κεντρικός ο ρόλος της Τράπεζας στην υλοποίηση του Ελληνικού - Κεντρική Εικόνα

Ο MSCI αναμένεται να αναβαθμίσει τη Eurobank, τοποθετώντας τη μετοχή στο δείκτη MSCI Emerging Markets, διαγράφοντάς την από τον MSCI EM Small Cap. Τι θα κάνει ο FTSE. Εκροές στη Grivalia.

Τις αναμενόμενες εισροές κεφαλαίων στη μετοχή της Eurobank μετά την αντικατάσταση της Grivalia στους δείκτες του MSCI υπολογίζει σε έκθεσή της η JP Morgan.

Ο MSCI αναμένεται να αναβαθμίσει τη Eurobank, τοποθετώντας τη μετοχή στο δείκτη MSCI Emerging Markets, διαγράφοντάς την από τον MSCI EM Small Cap.

Όπως αναφέρει ο οίκος, και ο FTSE αναμένεται να διαγράψει την Grivalia από τον δείκτη EM Small Index, αυξάνοντας τη στάθμιση της Eurobank στο δείκτη EM Standard, με την καθαρή επίπτωση ωστόσο να είναι οριακή.

Σε σχέση με τις εισροές από τα funds παθητικής διαχείρισης, ο οίκος εκτιμά για τη Eurobank καθαρές εισροές ύψους 164 εκατ. δολαρίων, με εισροές 184 εκατ. δολ. από την προσθήκη στον MSCI Emerging Markets, 22 εκατ. δολ. από την αύξηση της στάθμισης στον FTSE EM και εκροές 43 εκατ. δολ. από τη διαγραφή της από τον MSCI EM Small Cap.

Οσον αφορά στη Grivalia, ο οίκος αναμένει συνολικές εκροές 28 εκατ. ευρώ, 21 εκατ. από τη διαγραφή της μετοχής από τον FTSE EM Small Cap και 7 εκατ. από τη διαγραφή από τον MSCI EM Small Cap.