ΔΙΕΘΝΗ

O δισεκατομμυριούχος μίστερ... Gucci δίνει ποσό - μαμούθ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων

O δισεκατομμυριούχος μίστερ... Gucci δίνει ποσό - μαμούθ για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων - Κεντρική Εικόνα

Μια προσφορά «μαμούθ» για την αποκατάσταση του εμβληματικού ναού της Παναγίας των Παρισίων έκανε ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος Φρανσουά Ανρί Πινό, ο οποίος προσέφερε 100 εκατ. ευρώ, πριν καλά καλά ολοκληρωθεί η κατάσβεση της φωτιάς.

Ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Kering που μεταξύ άλλων διατηρεί στο χαρτοφυλάκιό του την πλειοψηφία των μετοχών σε Gucci και Saint Laurent. 

«Ο πατέρας μου και εγώ αποφασίσαμε να αποδεσμεύσουμε 100 εκατ. ευρώ ώστε να πάρουμε μέρος στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων» ανέφερε ο Πινό σε δήλωσή του. 

Να θυμίσουμε πως η φωτιά, που ξέσπασε στις 19:50 το απόγευμα της Δευτέρας, τέθηκε τελικά υπό έλεγχο λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα της Τρίτης. Οι πυροσβέστες μπόρεσαν να σώσουν την πέτρινη κτηριακή δομή και τα δύο κωδωνοστάσια, αποτρέποντας την κατάρρευσή τους, αλλά στο εσωτερικό του ναού, οι καταστροφές είναι μεγάλες. 

H οικογένεια Αρνό

Ο όμιλος LVMH και η οικογένεια Αρνό ανακοίνωσαν επίσης δική τους "δωρεά", ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ, για την ανοικοδόμηση της Παναγίας των Παρισίων.

"Η οικογένεια Αρνό και ο όμιλος LVMH, σε αλληλεγγύη σε αυτήν την εθνική τραγωδία, συνεργάζονται για την ανοικοδόμηση αυτού του διακεκριμένου καθεδρικού, συμβόλου της Γαλλίας, της πολιτιστικής της κληρονομιάς και της ενότητάς της", υπογραμμίζουν σε ανακοίνωσή τους.