ΑΓΟΡΕΣ

Goldman Sachs και Citigroup έριξαν τη Wall

Επιφυλακτικότητα στη Wall Street μετά τις νέες απειλές Τραμπ  - Κεντρική Εικόνα

Με πτωτικές τάσεις έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, εν μέσω επιφυλακτικότητας για τα εταιρικά αποτελέσματα τριμήνου από μεγάλες τράπεζες όπως η Goldman Sachs και η Citigroup.

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 26.382,3 μονάδες, με πτώση κατά 30,13 μονάδες ή -0,11%, ο δείκτης Nasdaq των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας κινήθηκε μειωμένος, φτάνοντας τις 7.979,16 μονάδες, με οριακή πτώση 8,15 μονάδων ή -0,1% και ο δείκτης Standard & Poor's 500, που είναι ενδεικτικός της γενικής τάσης κατέγραψε οριακή πτώση κατά 1,83 μονάδες ή -0,06% φτάνοντας τις 2.905,58 μονάδες.

Η Goldman Sachs κατέγραψε καλύτερα των προβλέψεων κέρδη, αλλά τα έσοδά της ήταν κατώτερα των προσδοκιών των αναλυτών. Η μετοχή της Goldman υποχώρησε 3,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη πτώση κατά τη διάρκεια μιας ημέρας από τις 21 Δεκεμβρίου, συμπαρασύροντας και τον ευρύτερο τραπεζικό δείκτη.

Εν τω μεταξύ, τα κέρδη της Citigroup ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ωστόσο, τα συνολικά της έσοδα μειώθηκαν κατά 2%, γεγονός που απογοήτευσε τους αναλυτές. Η μετοχή της Citigroup υποχώρησε 0,1%.

Η Goldman Sachs και η Citigroup ανακοίνωσαν τα οικονομικά μεγέθη τους, παίρνοντας την σκυτάλη από την J.P. Morgan Chase και την Wells Fargo. Τα αποτελέσματα της J.P. Morgan Chase έστειλαν την Παρασκευή τον Dow Jones σε άνοδο άνω των 260 μονάδων. 

Στο μεταξύ, οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν, μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας ότι μαζί με τον ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσουν την ενίσχυση της παραγωγής για να ανταγωνιστούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η παραγωγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι απώλειες περιορίστηκαν από τη συρρίκνωση των διεθνών προμηθειών, καθώς η παραγωγή μειώθηκε στο Ιράν και τη Βενεζουέλα εν μέσω ενδείξεων ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις, ενώ οι μάχες στη Λιβύη απειλούν επίσης να εξαλείψουν την ακατέργαστη παραγωγή στη χώρα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI μειώθηκαν κατά 49 σεντς, ή σχεδόν 1%, στα 63,33 δολάρια το βαρέλι. Το WTI άγγιξε υψηλό πέντε μηνών στα 64,79 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 71,08 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 47 σεντς, έχοντας σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου την Παρασκευή με 71,87 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός έπεσε σε χαμηλό τουλάχιστον μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχώρησαν 3.90 δολάρια στα 1.291,30, δολάρια ανα ουγγιά.