ΑΓΟΡΕΣ

Απώλειες για αργό και χρυσό

Απώλειες για αργό και χρυσό - Κεντρική Εικόνα

Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν τη Δευτέρα μετά τη δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Ρωσίας ότι μαζί με τον ΟΠΕΚ ενδέχεται να αποφασίσουν την ενίσχυση της παραγωγής για να ανταγωνιστούν τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η παραγωγή παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Οι απώλειες περιορίστηκαν από τη συρρίκνωση των διεθνών προμηθειών, καθώς η παραγωγή μειώθηκε στο Ιράν και τη Βενεζουέλα εν μέσω ενδείξεων ότι οι ΗΠΑ θα επιβάλουν περαιτέρω κυρώσεις, ενώ οι μάχες στη Λιβύη απειλούν επίσης να εξαλείψουν την ακατέργαστη παραγωγή στη χώρα.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου WTI μειώθηκαν κατά 49 σεντς, ή σχεδόν 1%, στα 63,33 δολάρια το βαρέλι. Το WTI άγγιξε υψηλό πέντε μηνών στα 64,79 δολάρια το βαρέλι την περασμένη εβδομάδα.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης τύπου Brent καταγράφηκαν στα 71,08 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 47 σεντς, έχοντας σκαρφαλώσει στο υψηλότερο επίπεδο από τις 12 Νοεμβρίου την Παρασκευή με 71,87 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός έπεσε σε χαμηλό τουλάχιστον μίας εβδομάδας τη Δευτέρα, εν μέσω αισιοδοξίας για επίτευξη εμπορικής συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ - Κίνας.

Τα συμβόλαια χρυσού των ΗΠΑ υποχώρησαν 3.90 δολάρια στα 1.291,30, δολάρια ανα ουγγιά.