ΑΓΟΡΕΣ

UBS: Οι τιμές-στόχοι για τις ελληνικές τράπεζες

UBS: Οι οικονομικές προοπτικές μετά τις κάλπες - Κεντρική Εικόνα

Τιμές-στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες έδωσε η UBS, ενώ παραμένει «ουδέτερη» για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Στην επενδυτική της έκθεση για την Ελλάδα κάνει αναφορά στο ισχυρό ράλι των μετοχών από την αρχή της χρονιάς (65%) και επιμένει  στην προτίμησή της για την μετοχή της Eurobank.

Πιο αναλυτικά, η UBS:

- Υποβαθμίζει τη σύσταση της Αlpha Bank σε «ουδέτερη» από «αγορά». Ταυτόχρονα όμως αυξάνει την τιμή-στόχο στο 1,62 ευρώ από 1,27 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,5 ευρώ).

- Αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στο 0,92 ευρώ από 0,78 ευρώ (τρέχουσα 0,73 ευρώ). Η σύσταση παραμένει «αγορά».

 - Ανεβάζει στο 1,71 ευρώ από το 1,41 για την Εθνική Τράπεζα. Η σύσταση παραμένει «ουδέτερη».

- Για την Τράπεζα Πειραιώς, η τιμή-στόχος τίθεται πλέον στο 1,48 ευρώ από μόλις 0,48 ευρώ (τρέχουσα 1,85 ευρώ). Η σύσταση παραμένει «πώληση».

Σύμφωνα με τη UBS, η άνοδος στις τιμές-στόχους οφείλεται στη βελτιωμένη εικόνα του κόστους ρίσκου μεσοπρόθεσμα και τις αυξημένες προβλέψεις για τα έσοδα από βασικές δραστηριότητες κάποιων τραπεζών (Πειραιώς και Εθνική). Ο οίκος επισημαίνει ότι προτιμά τη Eurobank ενώ διατηρεί μια πιο προσεκτική στάση απέναντι στην Alpha Bank.

Ωστόσο, όπως σημειώνει ο επενδυτικός οίκος, οι επενδυτές έχουν ορισμένες επιφυλάξεις καθώς ανησυχούν για την τιμή αγοράς των NPEs, ζητώντας μια πιο ξεκάθαρη συστημική λύση για την αντιμετώπιση των «κόκκινων« δανείων. Επιπλεόν, αναρωτιούνται αν η ΕΚΤ θέτει ζητήματα για τους μεσοπρόθεσμους στόχους μείωσης των «κόκκινων» δανείων.