ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεοδωρικάκος: Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή

Θεοδωρικάκος: Ξεκάθαρη η δέσμευσή μας για κατάργηση της απλής αναλογικής - Κεντρική Εικόνα

Η υπόθεση Novartis είναι αντίστροφο σκάνδαλο υποστήριξε στην ΕΡΤ ο Τάκης Θεοδωρικάκος

Τον Φεβρουάριο του 2018, μια μέρα μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο για το Σκοπιανό, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος υποστήριξε πως πρόκειται για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. Και τελικά, 14 μήνες μετά έρχεται το πόρισμα της εισαγγελίας διαφθοράς. Η κυβερνητική πλειοψηφία στοχοποίησε 10 πολιτικά πρόσωπα, τους κρέμασε στα μανταλάκια χωρίς να υπάρχουν στοιχεία σημείωσε χαρακτηριστικά ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ.

Παρόλα αυτά όμως η κυβέρνηση δεν έχει ζητήσει συγγνώμη. Ούτε από τα 10 αυτά πρόσωπα ούτε από τον ελληνικό λαό. Εάν περάσουν στον ελληνικό λαό ότι οι πολιτικοί τα παίρνουν κανένας δεν θα σέβεται την πολιτική ζωή του τόπου και τους θεσμούς.

Παραγραφή δεν θέλουμε τόνισε ο επικεφαλής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ. Εδώ και αν η κυβέρνηση ξεπερνάει τον γκαιμπελισμό ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έτσι όπως μεθοδεύει η κυβέρνηση την υπόθεση είναι στα ότι της παραγραφής. Εμείς θα ψηφίσουμε την άρση ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου. Μάλιστα ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπενθύμισε πως το 2006 ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως νέος βουλευτής τότε είχε ζητήσει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και υπέγραψαν τη πρόταση του μόνο 9 βουλευτές.

Γιατί βγήκαν τα αποτελέσματα για τους μίσους και πόσες μέρες θα περιμένουμε για τους υπόλοιπους. Οι πολίτες δεν τρώνε κουτόχορτο. Όλο αυτό είναι μεθόδευση του Αλέξη Τσίπρα για να μην συζητάμε για την Συμφωνία των Πρεσπών, το Μάτι, την Μάνδρα, τα 100 δις που υπερχρέωσε τον ελληνικό λαό ή τα προγράμματα που προτείνουν τα κόμματα.

Για την ΕΡΤ

Ο στενός συνεργάτης του προέδρου της ΝΔ αναφέρθηκε και στην ΕΡΤ. Τέσσερα χρόνια αυτό που συμβαίνει στην σημερινή ΕΡΤ έχει ξεπεράσει κάθε όριο σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο ελληνικός λαός θέλει μια αξιόπιστη ενημέρωση. Η ΕΡΤ διέκοψε για να μεταδώσει το πρόγραμμά της και να μας ενημερώσει τι νέο κόμμα του κυρίου Τσιτουρίδη ενώ η ΕΡΤ δείχνει μόνο τα μπριφινγκ του κυρίου Τζανακόπουλου.

Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύεται για μια πλουραλιστική και αντικειμενική δημόσια τηλεόραση. Εμείς θα συνεργαστούμε με τους 2500 εργαζομένους της ΕΡΤ με όρους αξιοκρατίας και αξιολόγησης για να έχουμε μια δημόσια τηλεόραση ποιοτική και ευθέως ανταγωνιστική με τα ιδιωτικά κανάλια.

Τέλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση Πετσίτη. Το ηθικό πλεονέκτημα της κυβέρνησης έχει καταρρεύσει. Η υπόθεση Πετσίτη είναι η επιτομή  του σκανδάλου.

Το βράδυ των ευρωεκλογών το αποτέλεσμα θα είναι τέτοιο που θα σηματοδοτεί την μεγάλη πολιτική αλλαγή που έρχεται στις εθνικές εκλογές.