ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικό «καμπανάκι» για την κατάρρευση της συμφωνίας για τα πυρηνικά INF

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΕ στην Ευρασία - Κεντρική Εικόνα

Η κατάρρευση της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μεσαίου βεληνεκούς (INF) επισκιάζει την παράταση εφαρμογής μιας νέας συμφωνίας START για την μείωση των πυρηνικών όπλων, σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

“Στην Ουάσινγκτον οδεύουν προς την κατάργηση των συμφωνιών ελέγχου των εξοπλισμών. Μετά την κατάρρευση της συμφωνίας INF, έχει σειρά η συμφωνία για τους πυραύλους μικρού και μεσαίου βεληνεκούς. Μετά από αυτό, δεν μπορεί να αποκλειστεί [το ενδεχόμενο] ότι θα υπάρξουν προβλήματα σχετικά με την παράταση της συμφωνίας για τα στρατηγικά επιθετικά όπλα,” δήλωσε ο Ρώσος ΥΠΕΞ σε σύσκεψη του ρωσικού Συμβουλίου Εξωτερικής και Αμυντικής Πολιτικής.

Η Ρωσία είναι έτοιμη για να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Ένωση με την ελπίδα της οικοδόμησης μιας συνεργασίας στο πλαίσιο της Ευρασίας, δήλωσε επιπλέον ο Σεργκέι Λαβρόφ.

“Είμαστε έτοιμοι για να συνεργαστούμε με την ΕΕ... Είμαστε ακόμη ανοιχτοί στην ιδέα ενός κοινού οικονομικού κι ανθρωπιστικού χώρου από τον Ατλαντικό μέχρι τον Ειρηνικό, όπως είχε προταθεί πριν από πολύ καιρό,” δήλωσε ο ίδιος.