ΕΛΛAΔΑ

Έλεγχοι στην αγορά Βλάλη στην Θεσσαλονίκη από τον ΕΦΕΤ

Έλεγχοι στην αγορά Βλάλη στην Θεσσαλονίκη από τον ΕΦΕΤ - Κεντρική Εικόνα

Ενδελεχείς τακτικούς ελέγχους στο σύνολο των καταστημάτων της αγοράς Βλάλη, γνωστή και ως Καπάνι, στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησε σήμερα ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας.

Σύμφωνα με σχετιkή ανακοίνωση, οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλει ο ΕΦΕΤ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, για την προστασία των καταναλωτών και τη διαπίστωση της συμμόρφωσης των επιχειρήσεων με τις απαιτήσεις της Εθνικής και Ενωσιακής νομοθεσίας για τα τρόφιμα.

Μετά την πραγματοποίηση των ελέγχων, ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Χρόνης Πολυχρονίου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση: "Όσο και να θέλει ο ΕΦΕΤ να εγγυηθεί για τον έλεγχο της ασφάλειας και ποιότητας των εδώ καταναλωτικών τροφίμων, τα οποία όντως είναι ασφαλή και ποιοτικά - όλα τα Ελληνικά αγροτικά καταναλωτικά προϊόντα είναι ασφαλή και ποιοτικά - το περιβάλλον που αυτά διατίθενται δεν το επιτρέπει. Αυτό το περιβάλλον διάθεσης των τροφίμων στο Καπάνι πρέπει να αλλάξει ριζικά και επειγόντως μέσα από πρωτοβουλίες των τοπικών Αρχών. Σε αυτήν την προσπάθεια ο ΕΦΕΤ και οι συναρμόδιες Περιφερειακές Υπηρεσίες προτίθενται να συμβάλλουν αποφασιστικά".