ΑΓΟΡΕΣ

Morgan Stanley: Στάση αναμονής θα κρατήσει η ΕΚΤ

Morgan Stanley: Αναβάθμιση σε overweight για τις ελληνικές μετοχές  - Κεντρική Εικόνα

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα ή πληροφορίες στη συνεδρίαση της σήμερα και σε αυτό το πλαίσιο η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί στις δηλώσεις τους προέδρου Μάριο Ντράγκι στη συνέντευξη Τύπου, μετά τις αποφάσεις νομισματικής πολιτικής, αναφέρει ο αναλυτής της Morgan Stanley για την Ευρωζώνη, Daniele Antonucci.

Οι ερωτήσεις προς τον Ντράγκι αναμένεται να εστιάσουν στον τρίτο γύρο τριμηνιαίων στοχευμένων πράξεων πιο μακροπρόθεσμης αναχρηματοδότησης (TLTRO III), το guidance για τα επιτόκια και τις σκέψεις της ΕΚΤ για ένα κλιμακωτό σύστημα επιτοκίων, αναφέρει ο Antonucci.

Η ΕΚΤ είναι πιο πιθανό να ανακοινώσει τις λεπτομέρειες του TLTRO III τον Ιούνιο, ενώ η συζήτηση για το κλιμακωτό σύστημα επιτοκίων βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, εκτιμά ο ίδιος. "Το guidance για τα επιτόκια ενδεχομένως να επεκταθεί και πάλι – χωρίς όμως να αναμένονται ανακοινώσεις στη σημερινή συνεδρίαση", αναφέρει ο Antonucci.

Τον Μάρτιο η ΕΚΤ άλλαξε το guidance για την πορεία των επιτοκίων, αναφέροντας ότι περιμένει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν στα σημερινά τους επίπεδα τουλάχιστον μέχρι και το τέλος του 2019, αντί για το τέλος του καλοκαιριού όπως ανέφερε προηγουμένως.