ΕΛΛAΔΑ

Άμεση διευθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ

Άμεση διευθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ - Κεντρική Εικόνα

Στην άμεση διευθέτηση της καταβολής της αποζημίωσης στους σπουδαστές των ΕΠΑ.Σ του ΟΑΕΔ, οι οποίοι συμμετέχουν σε πρόγραμμα μαθητείας από τις αρχές του έτους, καθώς και στην επικείμενη τροποποίηση της σχετικής διάταξης με την οποία αίρεται ο περιορισμός στο ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ προς τους μαθητευόμενους αυτούς, καθιστώντας έτσι εφικτή και την αύξησή της, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον πρόεδρο και τον Γραμματέα της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών ΟΑΕΔ, κ.κ. Πασχαλίδη και Μητροσύλη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η συνάντηση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, με τον κ. Μπάρκα να δηλώνει, σε συνέχεια των δεσμεύσεων της ηγεσίας του υπουργείου, τη στήριξή του στους εκπαιδευτικούς και το έργο που παράγουν, «σε αντίθεση με τη ΝΔ, της οποίας το κυβερνητικό πρόγραμμα για την παιδεία προτείνει επαναφορά του ν. 4186/2013, κατάργηση των ΕΠΑ.Σ Μαθητείας προς όφελος των ιδιωτικών σχολών τύπου ΣΕΚ (Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης) και μεταβίβαση των πόρων του ΛΑΕΚ από τον ΟΑΕΔ σε τρίτο φορέα, ανοιχτό στην εκμετάλλευσή τους από ιδιώτες».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ αποτελούν έναν κλάδο με παράδοση πλούσιας προσφοράς στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης, καλύπτοντας ένα ευρώ φάσμα ειδικοτήτων, με αντίκρισμα στο σήμερα της αγοράς εργασίας.