ΠΡΟΣΩΠΑ

Αλέξανδρος Χριστοδούλου: Ο διαβητικός τριαθλητής που διακρίνεται στον αθλητικό αλλά και τον «επιχειρηματικό στίβο»

Αλέξανδρος Χριστοδούλου: Ο διαβητικός τριαθλητής που διακρίνεται στον αθλητικό αλλά και τον «επιχειρηματικό στίβο»  - Κεντρική Εικόνα

Από το 1955 το CHB Group δραστηριοποιείται στο χώρο της επεξεργασίας φρούτων και χυμοποίησης, ενώ δεν παύει να εξελίσσεται με νέα, υψηλής διατροφικής αξίας προϊόντα, όπως οι εμφιαλωμένοι φυσικοί και βιολογικοί χυμοί «Οικογένειας Χριστοδούλου». Πάρα το φόρτο εργασίας, ο υπεύθυνος πωλήσεων Αλέξανδρος Χριστοδούλου, αφιερώνει το μεγαλύτερο κομμάτι του ελεύθερου χρόνου του στα δύο του παιδιά και παράλληλα, ως διαβητικός τριαθλητής, είναι μέλος της ομάδας Novo Nordisk Greece. Λίγες μέρες πριν λάβει μέρος στο πρώτο IRONMAN στην Ελλάδα, το IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino στη Μεσσηνία, μας μιλάει για τη σημασία του αθλητισμού και για το πως μπορεί να χωρέσει σε ένα ιδιαίτερα πιεσμένο πρόγραμμα:

 

Όταν διαγνώστηκε με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 ήταν μόλις 14 ετών. «Ήταν ένας από τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής μου. Έπρεπε να αλλάξω τις διατροφικές μου συνήθειες, να μάθω να είμαι εγκρατής και να βάλω ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα στη ζωή μου κατά τη διάρκεια της εφηβείας», δηλώνει. Σε αυτή την προσπάθεια καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο αθλητισμός, με τον οποίο ασχολήθηκε από μικρός. «Πέραν της ευφορίας που προσφέρει, με βοηθάει πάρα πολύ στο να καθαρίσω το μυαλό μου από την καθημερινότητα, να με απαλλάξει από το άγχος της πάθησής μου και να μου τονώσει την αυτοπεποίθηση. Παράλληλα, είναι αναγκαίος για την καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου του αίματος και μου δίνει τη δυνατότητα να έχω και μια πιο ισορροπημένη διατροφή», εξηγεί.

«Στη ζωή μου δεν υπάρχει δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω. Επειδή, λοιπόν μπορώ, κάνω και αθλητισμό παράλληλα με τις οικογενειακές και επαγγελματικές μου υποχρεώσεις. Αυτό σημαίνει ότι αντί να κάτσω στον καναπέ μου, όπως κάνει ο περισσότερος κόσμος, προτιμώ να αθλούμαι σε όποιο μέρος του κόσμου κι αν βρίσκομαι. Είναι σίγουρα κάτι πολύ δύσκολο, αν δεν πάρεις απόφαση ότι είναι αναγκαίο για την ποιότητα της ζωής σου», τονίζει.

Έχοντας ήδη λάβει μέρος σε τρία IRONMAN 70.3 στο εξωτερικό, υπογραμμίζει πως δεν θα έχανε με τίποτα την ευκαιρία να συμμετέχει σε μια τόσο σημαντική αθλητική διοργάνωση και στην Ελλάδα. «Πρέπει πρώτοι εμείς οι Έλληνες αθλητές να στηρίξουμε όσο πιο πολύ μπορούμε μια τόσο μεγάλη προσπάθεια, η οποία θα αναδείξει την Ελλάδα σε αναπόσπαστο κομμάτι του αθλητικού τουρισμού. Γι’ αυτό, άλλωστε, η «Οικογένεια Χριστοδούλου» είναι πολύ υπερήφανη που θα στηρίξει και ως χορηγός το IRONMAN 70.3 Greece, Costa Navarino». Ο ίδιος σκοπεύει να δώσει τον καλύτερό του εαυτό, και όπως κάνει πάντα, να ευχαριστηθεί στο μέγιστο το συναίσθημα που προσφέρει ένας τέτοιος αγώνας. «Άλλωστε, ως μέλος της ελληνικής ομάδας Novo Nordisk θα αγωνιστώ με μόττο το “Run to change diabetes”», επισημαίνει. Στην προσπάθεια του έχει την αμέριστη συμπαράσταση της άμεσης οικογένειάς του: «Καταρχάς, η όλη ιδέα του να ξεκινήσω τρίαθλο ήταν της γυναίκας μου», εξηγεί. «Παράλληλα, στον συγκεκριμένο αγώνα, θα λάβει μέρος και ο αδερφός μου, Γιώργος, δίνοντας έτσι το μήνυμα της ευρύτερης οικογένειάς μας αλλά και της «Οικογένειας Χριστοδούλου» για έναν πιο υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο ζωής», καταλήγει.