ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αλλάζουν όλα στο Πλαίσιο - Ψυγεία, κουζίνες και με... δόσεις

Αλλάζουν όλα στο Πλαίσιο - Ψυγεία, κουζίνες και με... δόσεις - Κεντρική Εικόνα

Στις λευκές συσκευές (κουζίνες, πλυντήρια, ψυγεία κλπ) μπαίνει δυναμικά η αλυσίδα Πλαίσιο μέσα στο 2019, εμπλουτίζοντας έτσι σημαντικά την γκάμα των προϊόντων της η οποία πλέον θα αφορά όλη την οικογένεια και όχι μόνο τους νέους που ενδιαφέρονται αποκλειστικά για τεχνολογία.

Πρόκειται για μία στρατηγική επιλογή που σύμφωνα με τη διοίκηση επιβάλλεται και από το γεγονός ότι οι λευκές συσκευές έχουν πλέον πολλή περισσότερη τεχνολογία από ότι στο παρελθόν.

Επίσης μία σημαντική εξέλιξη για τους καταναλωτές είναι ότι θα υπάρχει η δυνατότητα αγορών με δόσεις χωρίς τη χρήση πιστωτικής κάρτας, χωρίς δηλαδή τον απευθείας δανεισμό από κάποια τράπεζα.

Το πώς τα προϊόντα αυτά θα τοποθετηθούν μέσα στα καταστήματα Πλαίσιο δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα, όμως σίγουρα η νέα κατεύθυνση που ακολουθεί η εταιρεία με μεγαλύτερα καταστήματα όπως αυτό της Αγ. Παρασκευής και το πιο πρόσφατο των Χανίων σίγουρα συνδέεται και με την συγκεκριμένη επιλογή.

Πάντως το 2019 είναι μία χρονιά ορόσημο για το Πλαίσιο καθώς φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια απόλυτα επιτυχημένης παρουσίας στην ελληνική αγορά με αφετηρία το πρώτο κατάστημα στη Στουρνάρη που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1969.

Στη σημερινή ετήσια ενημέρωση αναλυτών, ο όμιλος παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του 2018. Οι πωλήσεις διαμορφώθηκαν στα 309 εκ. ευρώ από 286 εκ. ευρώ το 2017, βελτιωμένες κατά 8%. Τα Κέρδη Προ Φόρων του Ομίλου διαμορφώθηκαν στα 6,1 εκ. Ευρώ. Επιπλέον, μέσα σε αυτό το μισό αιώνα ζωής το Πλαίσιο έχει κατορθώσει να  φτάσει τα 1500 άτομα προσωπικό, τους 330 χιλιάδες εταιρικούς πελάτες και τους 4.000 μετόχους.

Το 2018 η εταιρεία παρουσίασε αύξηση τζίρου σε όλες τις κατηγορίες προϊόντων τους ενώ το ίδιο συμβαίνει και στο πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.