ΕΛΛAΔΑ

Yποψήφια για το βραβείο WTTC Global Champion στον τουρισμό η Έλενα Κουντουρά

Yποψήφια για το βραβείο WTTC Global Champion στον τουρισμό η Έλενα Κουντουρά - Κεντρική Εικόνα

Για ακόμα ένα διεθνές βραβείο είναι υποψήφια η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, αυτή τη φορά στον διεθνή θεσμό των WTTC Global Champion Awards, για τη στρατηγική της στον τουρισμό και τη διαχείριση προορισμού.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Συνδιάσκεψης του Παγκοσμίου Συμβουλίου Τουρισμού και Ταξιδίων (WTTC) στη Σεβίλλη, στην Ισπανία.

ή βραβεία WTTC Global Champion Awards δίνονται κάθε χρόνο από το WTTC, που εκπροσωπεί την παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, ως αναγνώριση σε υπουργούς Τουρισμού ή εκπροσώπους κρατών για το έργο τους και τις πρωτοβουλίες στον τουρισμό.

Στην Παγκόσμια Συνδιάσκεψη, όπου θα παραστεί και θα μιλήσει ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Μπαράκ Ομπάμα, η Έλενα Κουντουρά θα παρουσιάσει στους σημαντικότερους stakeholders και decision makers της παγκόσμιας ταξιδιωτικής βιομηχανίας τις επιτυχίες του ελληνικού τουρισμού, την τουριστική στρατηγική της χώρας και τις επιδόσεις της τόσο το 2018, όσο και την τελευταία τετραετία. Αναμένεται να αναφερθεί στην προστιθέμενη αξία του τουρισμού στις εθνικές οικονομίες, καθώς και στην καθοριστική και διαρκώς αυξανόμενη συμβολή του στο ΑΕΠ των χωρών και την απασχόληση.

Πρόσφατα, το WTTC, στην ετήσια επισκόπησή του για την Ελλάδα, ανακοίνωσε ότι η άνοδος του ελληνικού τουριστικού κλάδου είναι αλματώδης, σε σύγκριση με όλους τους ευρωπαϊκούς μέσους ρυθμούς ανάπτυξης. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2018 ο τομέας του τουρισμού στην Ελλάδα αναπτύχθηκε κατά 6,9%, δηλαδή με ρυθμό ανάπτυξης 3,5 φορές υψηλότερο από τον ρυθμό ανάπτυξης του συνόλου της ελληνικής οικονομίας, που ήταν 2%, αλλά και της ευρωπαϊκής, που ήταν 2,4%. Συνολικά αντιπροσωπεύει το 20,6% του ΑΕΠ της Ελλάδας, δηλαδή περισσότερα από 37,5 δισ. ευρώ εισέρρευσαν στην ελληνική οικονομία από τον τουρισμό το 2018.