ΕΛΛAΔΑ

Θεσσαλονίκη: Σε λιβάδι αγριολούλουδων μετατράπηκε ο Κήπος των Εποχών

Θεσσαλονίκη: Σε λιβάδι αγριολούλουδων μετατράπηκε ο Κήπος των Εποχών - Κεντρική Εικόνα

Κόκκινο τριφύλλι, ηλιοτρόπιο, παπαρούνα, κυανός, μποράντζα, καλλέντουλα, βαρβαρέα, αρτεμισία, χαμομήλι, μολόχα, φαγόπυρο, λινάρι, σινάπι είναι μόνον μερικά από τα φυτά που θα μετατρέψουν τον Κήπο των Εποχών στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης σε λιβάδι αγριολούλουδων με πρωτοβουλία του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας".

Μέλη του Συλλόγου που υλοποιεί δράσεις με στόχο την προστασία και ανάδειξη της περιοχής γύρω από τη Νέα Παραλία της Θεσσαλονίκης φύτεψαν σήμερα "βόμβες" σπόρων φυσικής καλλιέργειας σε ειδικά διαμορφωμένους και περιφραγμένους χώρους στον Κήπο των Εποχών.

Οι συμμετέχοντες στη δράση "Φύτεμα μελισσοκομικών φυτών με "βόμβες" σπόρων φυσικής καλλιέργειας στη Νέα Παραλία" έμαθαν να φτιάχνουν ειδικές μπάλες από μείγμα πηλού, τύρφης, λίπασμα και σπόρους και ενημερώθηκαν για τα φυτά που θα αναπτυχθούν στην περιοχή. Στη συνέχεια έριξαν στο χώμα τις μπάλες που θα αλλάξουν σε λίγες μέρες το τοπίο.

Είναι συνέχεια των δράσεων στον Κήπο των Εποχών, δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η Ελένη Φωκά, μέλος του δ.σ. του Συλλόγου "Οι Φίλοι της Νέας Παραλίας" σημειώνοντας ότι τις τρεις προηγούμενες εβδομάδες κάθε Τετάρτη σε συνεργασία με σχολεία φυτεύτηκαν δενδρύλλια στην περιοχή.

Στόχος των "Φίλων της Νέας Παραλίας" είναι να διασφαλίσουμε ότι η παραλία είναι ένα ζωντανό κομμάτι, το οποίο δείχνει πολλά από αυτά που θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας, θέλουμε να έχουμε περισσότερο πράσινο, θέλουμε να έχουμε έναν δημόσιο χώρο με τον οποίο να αλληλεπιδρούμε, υπογράμμισε η κ. Φωκά.

Εμπνευστήκαμε από το βιβλίο το «Ψωμί των Πρώτων Χρόνων» του Χάινριχ Μπελ, από τη δεσποινίδα Ρούμφιους, που έθεσε τους προσωπικούς της στόχους έδωσε υπόσχεση στον παππού της να ταξιδέψει, να γνωρίσει πράγματα, να ζήσει σε ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα, αλλά άκουσε και τη συμβουλή του ότι πρέπει να κάνει και κάτι να ομορφύνει τον κόσμο, τόνισε η κ. Φωκά.

Πηγή έμπνευσης της δράσης ήταν και Μασανόμπου Φουκουόκα, ο άνθρωπος που εφάρμοσε πρώτος τη "φυσική καλλιέργεια" πρωτοπόρος στην κίνηση για τη βιώσιμη γεωργία.

Η δράση του Συλλόγου "Φίλοι της Νέας Παραλίας" θα επαναληφθεί και την επόμενη Κυριακή σε συνεργασία με εθελοντές της πανελλαδικής εκστρατείας περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης "Let's do it Greece" και του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.