ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

FT: H Renault «βλέπει» συγχώνευση με Nissan και Fiat Chrysler

FT: H Renault «βλέπει» συγχώνευση με Nissan και Fiat Chrysler - Κεντρική Εικόνα

Τα σχέδια σηματοδοτούν μία νέα στρατηγική μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκοσν, πρώην CEO της. Και η γαλλική και η ιαπωνική πλευρά έχουν δημοσίως πει ότι θα επικεντρωθούν στο να κάνουν τη συμμαχία τους αποδοτική, πριν προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις.

Η Renault σκοπεύει να αρχίσει ξανά τις συνομιλίες συγχώνευσης με τη Nissan, μέσα στους επόμενους 12 μήνες και μετά να προχωρήσει στην απόκτηση ακόμη μίας αυτοκινητοβιομηχανίας, με τη Fiat Chrysler να είναι ανάμεσα στους επιθυμητούς στόχους, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν οι Financial Times.

Υπενθυμίζεται ότι Renault και Nissan έχουν συμμαχία, που περιλαμβάνει την Mitsubishi.

Τα σχέδια σηματοδοτούν μία νέα στρατηγική μετά τη σύλληψη του Κάρλος Γκοσν, πρώην CEO της Renault και προέδρου της Nissan, τον Νοέμβριο στο Τόκιο, για οικονομικές παραβάσεις. Ο ίδιος ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.

Ο δυνητικός συνδυασμός των Renault, Nissan και Fiat Chrysler θα δημιουργούσε μία αυτοκινητοβιομηχανία που θα ήταν σε θέση να ανταγωνιστεί τις Volkswagen και Toyota, όσον αφορά τη διεθνή κυριαρχία. 

Και η γαλλική και η ιαπωνική πλευρά έχουν δημοσίως πει ότι θα επικεντρωθούν στο να κάνουν τη συμμαχία τους αποδοτική, πριν προχωρήσουν σε άλλες κινήσεις.

Η πρόσφατη δημιουργία νέας συμμαχίας υπό την ηγεσία του προέδρου της Nissan, Jean-Dominique Senard, έχει ενισχύσει την αίσθηση ότι οι δύο πλευρές θα προχωρήσουν όσον αφορά τα σχέδια συγχώνευσης.

Όπως μεταδίδουν οι FT, ο Γκοσν είχε συνομιλίες για συγχώνευση της Renault με τη Fiat Chrysler (FCA) πριν από δύο-τρία χρόνια, ενώ και η τελευταία έχει ενεργά αναζητήσει μία τέτοια πιθανότητα. Ο πρόεδρος της John Elkann έχει συναντήσει αρκετές ανταγωνίστριες επιχειρήσεις για να εξερευνήσει δυνητικά ντιλ.

Είναι πιθανό ωστόσο, η FCA να προχωρήσει σε συγχώνευση με κάποια άλλη εταιρεία, μέχρι η Renault και η Nissan να ξεκαθαρίσουν τις δικές τους υποθέσεις, σύμφωνα με άτομο κοντά στην συμμαχία.