ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Τέλος χρόνου» σήμερα για την αίτηση Α21 - Πότε πιστώνονται τα ποσά στους δικαιούχους

«Τέλος χρόνου» σήμερα για την αίτηση Α21 - Πότε πιστώνονται τα ποσά στους δικαιούχους - Κεντρική Εικόνα

Σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού 2019, ενώ η πρώτη διμηνιαία δόση θα πιστωθεί στους  λογαριασμούς των δικαιούχων την Παρασκευή 29 Μαρτίου.

Μέχρι σήμερα το μεσημέρι (στις 12:00 μ.μ.) θα δέχεται νέες αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΠΕΚΑ, ενώ στη συνέχεια θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και θα ακολουθήσει η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης για το 2019.

Μετά την πληρωμή, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα δέχεται νέες αιτήσεις έως τις 15 Ιανουαρίου 2020 για όλους όσοι δεν έχουν υποβάλλει φέτος αίτηση Α21.

Εξυπακούεται πως όσοι έχουν ήδη υποβάλλει επιτυχώς αίτηση Α21, η αίτησή τους έχει ισχύ ενός έτους και δεν χρειάζεται να επαναλάβουν την διαδικασία, ούτε μετά την υποβολή της φορολογικής τους δήλωσης.

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) θα καταβληθεί σε όλους όσοι έχουν υποβάλλει νέα αίτηση για το 2019 μέχρι σήμερα και για τη χορήγησή της θα ληφθεί υπόψη το συνολικό οικογενειακό εισόδημα που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2017 (περσινή φορολογική δήλωση).

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν φέτος στο Α21 του 2019.

Μετά την υποβολή της φορολογικής δήλωσης τρέχοντος έτους ή τροποποιητική αυτής, το ποσό του επιδόματος επανυπολογίζεται αυτόματα με βάση το εισόδημα και δεν απαιτείται υποβολή εκ νέου αίτησης Α21.

Στο μεταξύ, από τις απογευματινές ώρες της 27ης Μαρτίου θα ξεκινήσει η πίστωση των χρημάτων του ΚΕΑ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων και τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα την επόμενη Πέμπτη 28 Μαρτίου.