ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Εξάγει το κορυφαίο νηστίσιμο ελληνικό προϊόν σε 45 χώρες του κόσμου

Εξάγει το κορυφαίο νηστίσιμο ελληνικό προϊόν σε 45 χώρες του κόσμου  - Κεντρική Εικόνα

Είναι από τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις που φέτος συμπληρώνει 70 χρόνια στην αγορά, έχοντας ξεκινήσει το 1949 από τη Λάρισα, ως οικογενειακή επιχείρηση σουσαμένιου χαλβά.

H χαλβαδοποιία Αφοί Παπαγιάννη «Όλυμπος», είναι ένας εκ των δυο ισχυρότερων παικτών της αγοράς χαλβά στην Ελλάδα, με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα, αφού τα προϊόντα της βρίσκονται στα ράφια 45 χωρών.

Όπως αναφέρει στο economistas.gr, o Business Development & Exports, Βασίλης Μπατάλας, οι εξαγωγές είναι ένα κομμάτι στο οποίο δίνει ιδιαίτερη έμφαση ο όμιλος και η προσπάθεια που έχει γίνει όλα αυτά τα χρόνια έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς, αποτελούν δε το 35% του συνολικού τζίρου.

«Τo 2018 ο τζίρος της εταιρείας ανήλθε στα 20 εκατ ευρώ εκ των οποίων τα 7 εκατ. ευρώ αφορούν πωλήσεις μας στο εξωτερικό. Όσον αφορά τα καθαρά κέρδη είναι πάνω από 2 εκατ. ευρώ».

Μέσα στα 70 χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά η Αφοί Παπαγιάννη «Όλυμπος», κατάφερε να γιγαντωθεί, αποκτώντας νέες εγκαταστάσεις στο Μελισσοχώρι της Λάρισας.

Οι εγκαταστάσεις της, βρίσκονται σε ιδιόκτητο οικόπεδο 22.000 τ.μ., με εμβαδόν 7.300 τ.μ. Διαθέτει πέντε κύριες γραμμές παραγωγής για την παρασκευή και συσκευασία χαλβά, ταχινιού, παστελιού, σουσαμιού και μαρμελάδας. 

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΒΑΔΕΣ (7)

Σήμερα η «Αφοί Παπαγιάννη» παράγει ποικιλία παραδοσιακών προϊόντων με βάση το σουσάμι: χαλβά, ταχίνι, παστέλι και σησαμόσπορο αρτοποιίας, καθώς και μια σειρά από μαρμελάδες φρούτων, λουκούμια, μέλι και gλυκόζη. Τα προϊόντα της «ΟΛΥΜΠΟΣ» και «ΑΛΦΑ» κυκλοφορούν σε όλη την Ελλάδα, τόσο σε πολλά μικρά σημεία πώλησης, όσο και σε όλες τις μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ.

ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΛΒΑΔΕΣ (3)

Διαθέτει επίσης και προϊόντα για επαγγελματική χρήση και catering. Αρκετά από τα προϊόντα της κυκλοφορούν και με ιδιωτικές ετικέτες, ενώ από το 1992 ανέπτυξε μια σειρά από πιστοποιημένα βιολογικά (οργανικά) προϊόντα: ταχίνι, χαλβά και παστέλι, που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στον εξωτερικό και αυξανόμενη ζήτηση στην Ελλάδα.

Σήμερα η Όλυμπος απασχολεί 120 εργαζόμενους, συμβάλλοντας δυναμικά στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας.

«Επιχειρώ γιατί το γουστάρω!»

Πηγή economistas.gr