ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκτός «Αίγλης» τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής

Εκτός «Αίγλης» τελικά η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής - Κεντρική Εικόνα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε η ναζιστική οργάνωση αποφάσισε να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη εκδήλωσή της στην «Αίγλη» του Ζαππείου.

Σύμφωνα με τo efsyn.gr., την ανακοίνωση της μεταφοράς της παρουσίασης των υποψήφιων ευρωβουλευτών έκανε η ίδια η Χρυσή Αυγή, με την εκδήλωση να μεταφέρεται στα κεντρικά γραφεία της ναζιστικής οργάνωσης στη Μεσογείων.

Υπενθυμίζεται ότι η είδηση πως η ιστορική «Αίγλη» παραχωρήθηκε στην Χρυσή Αυγή για να πραγματοποιήσει κεντρική προεκλογική συγκέντρωση προκάλεσε σωρεία αντιδράσεων από πολίτες, πολιτικούς και οργανώσεις.

Μάλιστα, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, με δήλωσή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε ζητήσει από την επιχείρηση να ανακαλέσει την άδεια προς την ναζιστική οργάνωση.

Αντιδράσεις, όμως προκάλεσαν και οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη και ο Διευθύνων Σύμβουλος της επιχείρησης, ο οποίος, εμμέσως πλην σαφώς δήλωσε ότι η Χρυσή Αυγή είναι ένας ακόμη πελάτης και δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα την επιχείρηση η εγκληματική της δράση.

Ο Α. Πατέλας είχε δηλώσει στη lifo «κατευθείαν χτύπησαν καμπανάκια μέσα στο κεφάλι μου αλλά είμαστε επαγγελματίες και όχι δημοκράτες α λα καρτ. Όπως στο παρελθόν, έχει υπάρξει ζήτηση από μειονότητες, όπως από τρανσέξουαλ, και έχουμε στείλει την προσφορά μας χωρίς καμία διάκριση. Μπορεί να είναι ό,τι είναι στη Χρυσή Αυγή. Εγώ δεν ασπάζομαι την πολιτική τους ιδεολογία αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι ήρθαν μέσα στον χώρο μας και τον σεβάστηκαν. Επειδή δεχθήκαμε τη ΧΑ σημαίνει ότι είμαστε φασίστες; ».

Στον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αίγλης» απάντησε και το Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών (Σ.Υ.Δ.) αναφέροντας ότι η δήλωση αυτή «είναι όχι μόνο απαράδεκτη, όχι μόνο κανονικοποιεί τον ρατσισμό και τον φασισμό (και μάλιστα έχει αξία να αναφέρουμε ότι οι δηλώσεις αυτές καταγράφονται την ημέρα που είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και του Φασισμού), αλλά συγκρίνει μία μειονότητα ανθρώπων, τους τρανς ανθρώπους που καθημερινά υπόκεινται σε αποκλεισμούς, διακρίσεις και βία, με τους απεχθείς εκφραστές του ναζισμού και του φασισμού».