ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Γιατί ο Φουρλής επιλέγει να... μικρύνει τα καταστήματα ΙΚΕΑ

HOUSEMARKET: Νέο μέλος στην Επιτροπή Ελέγχου - Κεντρική Εικόνα

Tην καινοτόμα πρόταση για μικρά ΙΚΕΑ που θα μπορούν να ανοίξουν και σε μικρότερες πόλεις παρουσίασε η διοικητική ομάδα του Ομίλου και ο ίδιος ο κ. Φουρλής κατά τη χθεσινή παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, ο κ. Φoυρλής επισήμανε πως μετά τη στρατηγική απόφαση της μητρικής ΙΚΕΑ να δοκιμάσει νέα μοντέλα καταστημάτων, μικρότερου εμβαδού και κόστους λειτουργίας, που ξεκινούν απ' τα 5.000 τ.μ., ο όμιλος επανεξετάζει τον επενδυτικό του σχεδιασμό. Στο πλαίσιο αυτό διερευνά την προοπτική δημιουργίας καταστημάτων 5.000 τ.μ. ως 10.000 τ.μ. σε αγορές όπου το concept των μεγάλων καταστημάτων της ΙΚΕΑ είναι μέχρι σήμερα απαγορευτικό.

Όπως αποκάλυψε ο όμιλος ήδη διερευνά την πιθανότητα δημιουργίας μικρά καταστήματα σε 3 ελληνικές πόλεις και μία στη Βουλγαρία. Μάλιστα η πρώτη κίνηση, όπως αποκάλυψε, θα είναι η σταδιακή μετατροπή των υφιστάμενων pick up points σε κανονικά καταστήματα. «Σε αυτά τα καταστήματα δεν θα υπάρχει η φιλοσοφία του self service. Θα έχουν όλους τους κωδικούς προϊόντων, ο πελάτης θα μπορεί να βλέπει και να παραγγέλνει αυτό που θέλει και αργότερα θα τα παραλαμβάνει στο σπίτι του», σημείωσε ο κ. Φουρλής. Ο Πρόεδρος του Ομίλου εκτιμά ότι φέτος θα ξεκινήσει η κατασκευή των νέων καταστημάτων με στόχο να λειτουργήσουν το 2020.

Σημειώνεται ότι φέτος αναμένεται να ανοίξει ένα pick up point στην Καλαμάτα καθώς και ένα άλλο στη Λεμεσό.