ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΑΑΔΕ: Βέλτιστες πρακτικές, προσαρμοσμένες στο ελληνικό νομικό περιβάλλον

ΑΑΔΕ: Βέλτιστες πρακτικές, προσαρμοσμένες στο ελληνικό νομικό περιβάλλον - Κεντρική Εικόνα

Την εποικοδομητική συνεργασία με την ευρωπαϊκή Υπηρεσία Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) και την πρόοδο που έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια, σε πολλούς τομείς της οικονομίας υπογράμμισαν στις ομιλίες τους ο ΓΓ Συντονισμού της κυβέρνησης Δημήτρης Παπαγιαννάκος και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής.

Στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Εφαρμόζοντας τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για την ανάπτυξη» στο πλαίσιο του συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του ΙΟΒΕ για την ενσωμάτωση της Ελλάδας στην πολιτική του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ο κ. Παπαγιαννάκος, τόνισε ότι με την SRSS έχουμε κάνει πολύ σημαντική δουλειά, είμαστε, είπε, ο συνδετικός κρίκος αφ' ενός με την εν λόγω υπηρεσία αφ' ετέρου με τα υπουργεία που αιτούνται τεχνική βοήθεια απ' αυτήν.

Ως τώρα έχουμε δεχθεί από την SRSS βοήθεια για 150 πρότζεκτ και έχει συμβάλει σημαντικά για την ολοκλήρωση των οικονομικών προγραμμάτων, είπε ο κ. Παπαγιαννάκος.

Ανέφερε μεταξύ των τομέων των μεταρρυθμίσεων , την ΑΑΔΕ, τα ενεργειακά, τις αδειοδοτήσεις, την πάταξη της διαφθοράς ως ένα τμήμα μόνον των μεταρρυθμίσεων, οι οποίες είναι ευρύτερες. Μεταρρυθμίσεις, πρόσθεσε γίνονται και στο σύστημα δημοσίων προμηθειών, το κτηματολόγιο, την ψηφιακή οργάνωση του δικαστικού τομέα, μεταρρυυθμίσεις για την προώθηση των εξαγωγών, για τον ΕΦΚΑ και την καθολική κάλυψη της υγείας.

«Η οικειοποίηση είναι ο ταχύτερος δρόμος για την εκτέλεση ενός πρότζεκτ. Γι αυτό θα συνεχίσουμε και στο μέλλον με τον Μάαρτεν Βερβέ, τον επικεφαλής της SRSS», είπε συνοψίζοντας ο κ. Παπαγιαννάκος,

Ο κ. Πιτσιλής τόνισε ότι έχουμε επιτύχει τους στόχους μας και ποσοτικά για την είσπραξη των φόρων και ποιοτικά δημιουργώντας ένα νέο μοντέλο στη διοίκηση, αναφέροντας αναλυτικά τους τομείς παρεμβάσεων της ΑΑΔΕ.

Αναζητούμε, είπε, «τις βέλτιστες πρακτικές, προσαρμοσμένες στο ελληνικό νομικό περιβάλλον».