ΑΓΟΡΕΣ

Ενισχύθηκε ο χρυσός μετά τις αποφάσεις της Fed

Ενισχύθηκε ο χρυσός μετά τις αποφάσεις της Fed - Κεντρική Εικόνα

Κέρδη εμφάνισε κατέγραψε σήμερα ο χρυσός μετά τις ανακοινώσεις της Fed και την απόφασή της να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της. 

Συγκεκριμένα ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,64% στα $1.314,90 ανά ουγγιά και αυτό πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Μαρτίου όταν ο χρυσός διαπραγματευόταν στα $1.316,50 ανά ουγγιά. 

Σε ιστορικό υψηλό βρέθηκε και το παλλάδιο το οποίο ενισχύθηκε κατά 0,56% στα $1.604,50 ανά ουγγιά. 

Η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε σταθερό το βασικό της επιτόκιο, ενώ οι αξιωματούχοι, στην πλειοψηφία τους, μετέβαλαν τις προβλέψεις τους στέλνοντας "σήμα" ότι πιθανότατα δεν θα αυξήσουν ξανά τα επιτόκια φέτος.

Η Federal Reserve ανέφερε, επίσης, ότι το Μάιο θα επιβραδύνει το ρυθμό συρρίκνωσης του χαρτοφυλακίου παγίων της, το ύψος του οποίου φτάνει τα 4 τρισ. δολάρια, ενώ η συρρίκνωση θα διακοπεί στα τέλη Σεπτεμβρίου, ακριβώς δύο χρονιά αργότερα από όταν η τράπεζα ξεκίνησε να αποσύρει σταδιακά τα έκτακτα μέτρα στήριξης που εφάρμοζε την περίοδο της κρίσης.

Αναλυτικότερα, 11 από τους 17 αξιωματούχους θεωρούν ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια το τρέχον έτος, αριθμός αυξημένος κατά 2 από τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Οι υπόλοιποι 6 αξιωματούχοι προέβλεψαν ότι θα χρειαστούν από μία έως δύο αυξήσεις.

Η πλειοψηφία των αξιωματούχων προβλέπει τώρα ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια μόλις άλλη μία φορά την επόμενη τριετία, έναντι εκτίμησης για τρεις αυξήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

ΠΗΓΗ: Capital.gr