ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Κτηματολόγιο ΑΕ ξαναπιάνει δουλειά στην... Αθήνα! - Ποιοι και πώς θα κληθούν σε επικαιροποίηση στοιχείων

ΤτΕ: Αυξήθηκαν οι τιμές των εμπορικών ακινήτων το 2018 - Κεντρική Εικόνα

Μέσα στο Απρίλιο αναμένεται να κληθούν όσοι έχουν ακίνητα στην Αθήνα να κάνουν επικαιροποίηση των στοιχείων Κτηματολογίου του 2008.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, η σχετική πλατφόρμα προανάρτησης για την Αθήνα είναι ήδη έτοιμη, ενώ η επικαιροποίηση, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, πρόκειται να είναι απλή και γρήγορη.

Οι ιδιοκτήτες θα κληθούν σε πρώτη φάση να μπουν με τους κωδικούς του TAXISNET στη σχετική πλατφόρμα και να διαπιστώσουν αν τα προσωπικά τους στοιχεία του όσο και τα δεδομένα του ακινήτου είναι ορθά.

Αν δεν υπάρχουν λάθη, θα χρειαστεί να απαντήσει είτε με e-mail είτε να «κατεβάσει» τη σχετική αίτηση και να την καταθέσει στο Κτηματολογικό Γραφείο στο Γαλάτσι, προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα, οι πολίτες θα πρέπει να συμπληρώσουν τις αντίστοιχες αιτήσεις. Η πρώτη είναι η «αίτηση διόρθωσης στοιχείων δήλωσης», η δεύτερη η «αίτηση γνωστοποίησης αλλαγής στοιχείων επικοινωνίας», η τρίτη η «αίτηση κατάθεσης συμπληρωματικών στοιχείων», η τέταρτη η «αίτηση χορήγησης αντιγράφων» και, τέλος, η πέμπτη η «αίτηση χορήγησης βεβαίωσης».