ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Έρχονται νέα εντελώς διαφορετικά καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα

Έρχονται νέα εντελώς διαφορετικά καταστήματα ΙΚΕΑ στην Ελλάδα - Κεντρική Εικόνα

Ένα εντελώς διαφορετικό concept καταστήματος από αυτό που έχουμε συνηθίσει μέχρι σήμερα σχεδιάζει να αναπτύξει η IKEA στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Στην προσπάθεια της η εταιρέια να προσαρμοστεί στα νέα καταναλωτικά δεδομένα που διαμορφώνονται στα αστικά κέντρα και τις μικρότερες πόλεις, ετοιμάζεται να ανοίξει μικρά IKEA (μικρά σε σχέση με τα υφιστάμενα πάντα) τα οποία θα ΄χουν μέγεθος από 5.000 τ.μ έως 10.000 τ.μ.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μεγεθος της διαφοράς ένα τυπικό κατάστημα ΙΚΕΑ έχει σήμερα έκταση από 25.000 τ.μ. και πάνω.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας τα καταστήματα αυτά θα ανοίξουν τόσο στα κέντρα των μεγάλων πόλεων όπως Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε άλλες μεσαίου μεγέθους πόλεις στην περιφέρεια που η κατασκευή και λειτουργία ενός μεγάλου ΙΚΕΑ όπως είναι σήμερα, καθίσταται ασύμφορη.

Επίσης ο όμιλος Fourlis ετοιμάζει μέσα στο 2019 δύο νέα ΙΚΕΑ pick up points, σε Καλαμάτα και Λεμεσσό.

Μία σημαντική εξέλιξη για τον όμιλο είναι η δρομολόγηση της ίδρυσης θυγατρικής ΑΕΕΑΠ μέχρι το Σεπτέμβριο, σε συνεργασία πιθανώς και με άλλους επενδυτές.

Στόχος της κίνησης αυτής είναι να εκμεταλλευτεί ο όμιλος τα ακίνητα που έχει στην κατοχή της που λειτουργεί ως καταστήματα λιανικής αλλά και τα κτίρια που χρησιμοποιεί ως αποθήκες Logistics τα οποία έχουν συνολική αξία 170 εκατ. ευρώ.

Επίσης η Fourlis έχει στα σχέδια της για το 2019 να ανοίξει 7 νέα καταστήματα Intersport και Athletes Foot συνολικά στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια.

Σε ότι αφορά τα αποτελέσματα ο όμιλος κατάφερε πέρυσι να αυξήσει το τζίρο της κατά 3,3% στα 448,5 εκατ. ευρώ, με κέρδη EBITDA 44,3 εκατ. ευρώ

και καθαρά κέρδη 14,3 εκατ. ευρώ