ΕΛΛAΔΑ

Αλλάζει όψη ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός στον Πειραιά

Αλλάζει όψη ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός στον Πειραιά - Κεντρική Εικόνα

Εργασίες ανάπλασης σε έναν από τους πιο εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης του Πειραιά, τη Σωτήρος Διός, ξεκίνησαν χθες, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την επιχειρηματική τόνωση της περιοχής.

Ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός φτιάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και από τότε έως σήμερα γίνονταν μόνο μικρής κλίμακας επιδιορθώσεις, ενώ υπήρχε μεγάλη παραβατικότητα με την στάθμευση και διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών, που δυσχέραινε στο σύνολο της, την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου.

Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ηρώων Πολυτεχνείου και θα ολοκληρωθούν σε λιγότερο από τρεις μήνες, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του πλακόστρωτου με συνδυασμό κυβόλιθων και μαρμάρων, την ανακατασκευή των παρτεριών, τα οποία θα είναι ταυτόχρονα και καθιστικά και νέο φωτισμό, ο οποίος θα είναι τεχνολογίας LED.

Επίσης, θα δημιουργηθούν ειδικές ράμπες πρόσβασης αμαξιδίων ΑμεΑ και θα τοποθετηθούν νέα κολωνάκια, καθώς δεν θα επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση οχημάτων και μηχανών εντός του πεζόδρομου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην προτεραιότητα των πεζών για την ελεύθερη διέλευση τους, καθώς θα γίνουν ειδικές διαμορφώσεις με κυβόλιθους και διαγραμμίσεις επί των οδοστρωμάτων στα κάθετα στενά.

Σημειώνεται ότι υπήρξε διαβούλευση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σωτήρος Διός, οι οποίοι συμφώνησαν με την πρόταση της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση καταθέτοντας και δικές τους προτάσεις.

Ο αντιδήμαρχος οδοποιίας του Δήμου Πειραιά Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε ιδιαίτερα χαρούμενος για το έργο αυτό, ενώ ανέφερε πως ο σύγχρονος πεζόδρομος που θα παραδοθεί σύντομα στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης, θα συμβάλει στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του πεζόδρομου. Ο κ. Αργουδέλης δεσμεύτηκε ότι θα πραγματοποιηθούν και άλλες παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλους πεζόδρομους, στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες του Πειραιά.