ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Υποχώρησε ο τζίρος του λιανικού εμπορίου τον Ιούνιο

Λιανεμπόριο: «Βόμβα» Γεωργιάδη για ανεμβολίαστους – Θα ισχύει ότι και στην εστίαση - Κεντρική Εικόνα

Σημαντική υποχώρηση κατέγραψε τον Ιούνιο ο τζίρος του λιανικού εμπορίου. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών υπχοώρησε τον Ιούνιο κατά 5,2% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015. Ωστόσο, σε σχέση με τον Μάιο κατέγραψε αύξηση 5,2%.

Ο Γενικός Δείκτης Όγκου, στο εξεταζόμενο διάστημα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουνίου 2015, σημείωσε μείωση κατά 3,6% και σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σημείωσε αύξηση κατά 3,7%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος (ως προς την επίδραση εποχικών γεγονότων, π.χ. έναρξη σχολικής περιόδου, εορτές, τουριστική περίοδος κλπ) Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, κατά το μήνα Ιούνιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σημείωσε αύξηση κατά 1,0%.

Ο Εποχικά Διορθωμένος Γενικός Δείκτης Όγκου, κατά το μήνα Ιούνιο 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Μαΐου 2016 σημείωσε αύξηση κατά 0,7%.