ΕΛΛAΔΑ

Συγκέντρωση και πορεία των καθηγητών που απασχολούνται στα φροντιστήρια

Συγκέντρωση και πορεία των καθηγητών που απασχολούνται στα φροντιστήρια - Κεντρική Εικόνα

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Σωματείου Μισθωτών Εκπαιδευτικών Θεσσαλονίκης (ΣΜΕΘ), στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει, με αφορμή τη συζήτηση, σήμερα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, της προσφυγής που έχει καταθέσει η ομοσπονδία των φροντιστηριαρχών (ΟΕΦΕ). Με την προσφυγή μεθοδεύεται -όπως υποστηρίζουν οι καθηγητές- οι απασχολούμενοι στα φροντιστήρια να αμείβονται με ωρομίσθιο 2,9 ευρώ καθαρά.

"Απεργούμε και διαδηλώνουμε σήμερα μαζικά, προκειμένου να μην περάσει η προσφυγή των φροντιστηριαρχών, που σκοπό έχουν να καταργήσουν το ωράριο πλήρους απασχόλησης στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, που είναι στις 21 ώρες και να μειώσουν στο μισό τις αποδοχές μας" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ, Γιώργος Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι η ενδεχόμενη απορύθμιση του ωραρίου θα οδηγήσει σε δραματικές μειώσεις των ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

Οι μισθωτοί καθηγητές συγκεντρώθηκαν το πρωί στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας και έκαναν πορεία, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

"Στα φροντιστήρια κυριαρχεί η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία κι αυτό θέλουμε να το αλλάξουμε" τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΣΜΕΘ, επισημαίνοντας ότι οι καθηγητές στα φροντιστήρια διεκδικούν αξιοπρεπείς συνθήκες απασχόλησης και για αυτό το λόγο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις, με αιτήματα την υπογραφή κλαδικής σύμβασης, αυξήσεις στους μισθούς και τα ωρομίσθια και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας.