ΑΓΟΡΕΣ

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο

Σε υψηλό πέντε μηνών το πετρέλαιο - Κεντρική Εικόνα

Ενισχύθηκε το πετρέλαιο σήμερα Δευτέρα, με τις τιμές να ανεβαίνουν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο καθώς ο ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί του φαίνεται πως θα συνεχίσουν τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου μέχρι το Ιούνιο. 

To αργό πετρέλαιο παραδόσεως Απριλίου ενισχύθηκε κατά 57 σεντς ή κατά 1% στα $59,09 ανά βαρέλι σημειώνοντας υψηλό πέντε μηνών. Το brent επίσης ενισχύθηκε κατά 38 σεντς στα $67,54 ανά βαρέλι. 

Τα μέλη του ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους συναντήθηκαν στο Αζερμπαϊτζάν και αποφάσισαν πως θα ακυρώσουν τη συνεδρίαση του Απριλίου πράγμα που σημαίνει πως η επόμενη συνεδρίαση δεν θα γίνει έως τον Ιούνιο. 

Την Κυριακή επίσης η Σαουδική Αραβία ανέφερε ότι οι παραγωγοί ενδέχεται να χρειαστεί να επεκτείνουν τον περιορισμό των 1,2 εκατομμυρίων βαρελιών την ημέρα πέραν του Ιουνίου. Υπενθυμίζεται πως τα μέλη του ΟΠΕΚ έχουν συμφωνήσει να περικόψουν 800.000 βαρέλια ημερησίως από τα επίπεδα παραγωγής του Οκτωβρίου για έξι μήνες τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους ενώ η Ρωσία και οι άλλοι παραγωγοί κόβουν άλλα 400.000 βαρέλια την ημέρα.

ΠΗΓΗ: Capital.gr