ΑΓΟΡΕΣ

Πτώση στον χρυσό εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed

Πτώση στον χρυσό εν αναμονή των ανακοινώσεων της Fed - Κεντρική Εικόνα

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός σήμερα Δευτέρα με τους επενδυτές να αναμένουν αυτή την εβδομάδα τα αποτελέσματα της συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed. 

Συγκεκριμένα ο χρυσός σημείωσε πτώση $1,40 ή 0,1% στα $1.301,50 ανά ουγκιά μετά το υψηλό των $1.306,70 ανά ουγγιά. Το ασήμι σημείωσε μικρή πτώση στα $15.322 ανά ουγγιά. Ο δείκτης του δολαρίου κατέγραψε μικρές μεταβολές και τελικά σημείωσε άνοδο 0,5%. 

H Fed αναμένεται να αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια όταν θα ολοκληρώσει τη διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής την Τετάρτη αλλά η προσοχή θα στραφεί στην ανακοίνωση των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής, τα σχόλια του Προέδρου Jerome Powell και στις αναθεωρημένες προβλέψεις για τα επιτόκια που παρέχουν οι αξιωματούχοι μέσω του "dot plot". Οι περισσότεροι οικονομολόγοι αναμένουν ότι η Fed θα χαμηλώσει το προβλεπόμενο "μονοπάτι" των επιτοκίων σε μία αύξηση το 2019 και άλλη μία το 2020.

Οι αναλυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους και στο εμπόριο καθώς το σαββατοκύριακο οι πληροφορίες έλεγαν πως μια συνάντηση μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Σι Τζίνπινγκ είναι απίθανο να συμβεί μέχρι τον Ιούνιο.

ΠΗΓΗ: Capital.gr