ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανική πρωτοβουλία για τη στήριξη των εταιρειών των Δυτικών Βαλκανίων

Χειρότερη πρόβλεψη δίνει ανάπτυξη μόλις 0,5% στη γερμανική οικονομία - Κεντρική Εικόνα

Πρωτοβουλία για τη στήριξη των επιχειρήσεων των Δυτικών Βαλκανίων υλοποιεί το Εμπορικό Επιμελητήριο Γερμανίας-Σερβίας (AHK Serbia), με στόχο οι επιχειρήσεις των χωρών της ευρύτερης περιοχής να καταστούν προμηθευτές εταιρειών της Γερμανίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιχειρήσεις από τη Σερβία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για να καταστούν προμηθευτές των γερμανικών εταιρειών και να συμμετάσχουν σε περιφερειακό έργο στο Ντόρτμουντ.

Η πρόσκληση συμμετοχής για το πενταετές περιφερειακό έργο, μια γερμανική πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην πρόσληψη προμηθευτών από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, προκηρύχθηκε από το AHK Serbia, καθώς και από οικονομικούς φορείς των δύο χωρών.

Σε ανακοίνωση του AHK Serbia αναφέρεται ότι πάνω από 50 γερμανικές εταιρείες ενδιαφέρονται για τη σύναψη συνεργασιών με σερβικές επιχειρήσεις. Οι περισσότερες από τις γερμανικές εταιρείες δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μεταλλουργίας, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της μεταποίησης και της βιομηχανίας ηλεκτρονικών.