ΔΙΕΘΝΗ

Ερντογάν: Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες - Τι απαντά η Αθήνα

Ερντογάν: Η Ελλάδα αποδέχεται σταδιακά το μνημόνιο Τουρκίας-Λιβύης - Κεντρική Εικόνα

Ό,τι δεν τόλμησαν να κάνουν οι Έλληνες στη Σμύρνη, το έκανε η τουρκική αντιπολίτευση, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στην προεκλογική του ομιλία στην πόλη.

«Δυστυχώς, ό,τι δεν τόλμησαν να κάνουν οι Έλληνες κατά τη διάρκεια της κατοχής, το πραγματοποίησαν αυτοί (η αξιωματική αντιπολίτευση). Με τον ίδιο τρόπο, τόσα χρόνια αυτοί που διοικούν αυτή την πόλη και που δεν μπόρεσαν ούτε ένα πρόβλημα να λύσουν, δεν εκτίμησαν με ειλικρίνεια τις επενδύσεις της Κυβέρνησης», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Στην αρχή της ομιλίας του ο Τούρκος Πρόεδρος προσφώνησε την πόλη λέγοντας  «Σμύρνη που έριξες στη θάλασσα τους γκιαούρηδες».

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να παρασυρθεί στην εργαλειοποίηση της εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση εσωτερικών πολιτικών σκοπιμοτήτων και στη χρήση της ιστορίας με προσβλητικούς όρους για τους γειτονικούς λαούς» αναφέρει σε αποψινή του ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών, συμπληρώνοντας:

«Ανάλογες απαράδεκτες αναφορές υπονομεύουν την εμπιστοσύνη που φιλοδοξούμε να οικοδομήσουμε μεταξύ των χωρών μας και δεν συνάδουν με την ευρωπαϊκή προοπτική που η τουρκική ηγεσία διακηρύσσει ότι υποστηρίζει».