ΠΡΟΣΩΠΑ

Ελ. Βρεττού: Πιο ψηλά στην Τρ. Πειραιώς το τραπεζικό στέλεχος που «έσωσε» τoν προηγούμενο εργοδότη της από την Folli Follie

Ελ. Βρεττού: Πιο ψηλά στην Τρ. Πειραιώς το τραπεζικό στέλεχος που «έσωσε» τoν προηγούμενο εργοδότη της από την Folli Follie - Κεντρική Εικόνα

Αλλαγή φρουράς στη διοικητική πυραμίδα της Τράπεζας Πειραιώς, με την τοποθέτηση της κ. Ελένης Βρεττού ως ανώτερης γενικής διευθύντριας εταιρικής και επενδυτικής τραπεζικής στη θέση της κ. Φωτεινής Ιωάννου, που αποχωρεί από τον όμιλο της Πειραιώς για να επιστρέψει στην Εθνική Τράπεζα.

Η κα Βρεττού από το 2012 έως σήμερα κατείχε τη θέση της Ανώτερης Γενικής Διευθύντριας Εταιρικής και Επενδυτικής τραπεζικής για την Ελλάδα και Κύπρο στον τραπεζικό όμιλο της HSBC.

Διετέλεσε περιφερειακή διευθύντρια της HSBC στον τομέα ανάπτυξης σχέσεων με πολυεθνικούς πελάτες στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, Μεσόγειο και Αφρική, με έδρα το Λονδίνο. Δεν είναι τυχαίο ότι η HSBC αύξησε το δανειακό της χαρτοφυλάκιο 20% κατ’ έτος το 2017 και το 2018, ενώ στα θετικά της πιστώνεται η διορατικότητα που είχε πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, όταν μηδένισε σχεδόν την έκθεση που είχε η HSBC στη Folli Follie.

Έχει επίσης εργαστεί στον τομέα του Risk, ενώ ξεκίνησε την καριέρα της ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος σε τράπεζες και πολυεθνικούς οργανισμούς στη Νέα Υόρκη.

Είναι κάτοχος Bachelor of Science in Economics από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ.