ΑΓΟΡΕΣ

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Άνοδο καταγράφουν οι μετοχές - Κεντρική Εικόνα

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ξεπερνώντας το υψηλό πενταμήνου που κατέγραψαν χθες, καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις ενδείξεις αναφορικά με τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας και αφού οι Βρετανοί βουλευτές ψήφισαν υπέρ της καθυστέρησης μιας ενδεχομένως χαοτικής αποχώρησης από την ΕΕ.

Στις 10:26 ώρα Ελλάδας ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,1%, ξεπερνώντας το χθεσινό υψηλό πενταμήνου, ενώ οδεύει προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδό του εδώ και ένα μήνα.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια ήταν σε θετικό έδαφος, αν και ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 κατέγραφε υπεραπόδοση, χάρη στην άνοδο των μετοχών των πετρελαϊκών και εξορυκτικών εταιριών. Ο γερμανικός δείκτης DAX ενισχύθηκε νωρίτερα κατά 0,1%.

Στήριξη στην αγορά προσέφεραν οι προσδοκίες ότι η Βρετανία δεν θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία στις 29 Μαρτίου, ύστερα από τη χθεσινοβραδινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Οι μετοχές τεχνολογίας ήταν αυτές με τις καλύτερες επιδόσεις, καταγράφοντας άνοδο 0,6%, καθώς τα αποτελέσματα της αμερικανικής εταιρίας μικροκυκλωμάτων Broadcom ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις αγοράς ενώ ενισχύθηκαν οι ελπίδες για επίλυση της εμπορικής διαμάχης μεταξύ της Ουάσινγκτον και το Πεκίνου.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον Αμερικανό αντιπρόσωπο για το Εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ, με τις δύο πλευρές να καταγράφουν περαιτέρω ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές συνομιλίες, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο Xinhua (Νέα Κίνα).