ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκινά σήμερα η ανάλυση των μαύρων κουτιών του μοιραίου Boeing

Ξεκινά σήμερα η ανάλυση των μαύρων κουτιών του μοιραίου Boeing - Κεντρική Εικόνα

Σήμερα, Παρασκευή ξεκινούν οι Γάλλοι ερευνητές να αναλύουν τα δεδομένα από τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους Boeing 737 Max που συνετρίβη μετά την απογείωση από την Αντίς Αμπέμπα, στην Αιθιοπία, σκοτώνοντας 157 άτομα, το δεύτερο τέτοιο δυστύχημα με τέτοιου τύπου αεροσκάφος από τον Οκτώβριο.

Σύμφωνα με το Reuters, oι ειδικοί θα αναζητήσουν οποιουσδήποτε συνδέσμους μεταξύ της συντριβής του αεροσκάφους της Ethiopian Airlines την Κυριακή και της συντριβής του 737 Max τον Οκτώβριο από τη Lion Air στην Ινδονησία, που σκότωσε 189 άτομα. Η Ομοσπονδιακή Αεροπορία των ΗΠΑ καθήλωσε στο έδαφος όλα τα αεροσκάφη Boeing MAX λόγω των ομοιοτήτων μεταξύ των δύο συντριβών.

Η Boeing δήλωσε ότι είχε σταματήσει τις παραδόσεις των ταχύτερα πωλούμενων αεροσκαφών 737 MAX που κατασκευάστηκαν στο εργοστάσιό της κοντά στο Σιάτλ, αλλά συνεχίζει να παράγει το μονόκλιτο μοντέλο του αεροσκάφους ενώ αντιμετωπίζει την παγκόσμια καθήλωση του στόλου της.

Πιθανές σχέσεις μεταξύ των ατυχημάτων έχουν κλυδωνίσει τον κλάδο των αερομεταφορών, ενώ έχουν τρομάξει τους επιβάτες και έχουν αναγκάσει το μεγαλύτερο κατασκευαστή αεροσκαφών του κόσμου να αποδείξει την ασφάλεια του best-seller μοντέλου του.

Τα δεδομένα πτήσης και οι συσκευές καταγραφής φωνής στο πιλοτήριο διαβιβάστηκαν την Πέμπτη στο γραφείο διερεύνησης και ανάλυσης της Γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας (BEA). Η τεχνική ανάλυση θα ξεκινήσει σήμερα, Παρασκευή και τα πρώτα συμπεράσματα θα χρειαστούν αρκετές ημέρες.