ΑΓΟΡΕΣ

Με μικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Wall Street

Με μικτές τάσεις έκλεισε σήμερα το Χρηματιστήριο της Wall Street - Κεντρική Εικόνα

Μικτές τάσεις σημείωσαν οι δείκτες στη Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας. 

Συγκεκριμένα ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ήταν και ο μοναδικός ο οποίος έκλεισε ανοδικά κατά 0,03% στις 25.709,94 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,06% στις 2.809,12 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 0,16% στις 7.630,91 μονάδες. 

H μετοχή του Facebook σημείωσε πτώση 1,85% μετά την διακοπή σε παγκόσμιο επίπεδο των εφαρμογών Instagram και WhatsApp. Επίσης η μετοχή της εταιρείας δέχτηκε πίεση αφού οι New York Times ανέφεραν ότι οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς διεξάγουν ποινική έρευνα για τις συναλλαγές που έκανε η εταιρεία με άλλους κολοσσούς της τεχνολογίας. 

Σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Κίνας, το CNBC σύμφωνα με πηγές ανέφερε πως η Κίνα θέλει να ολοκληρωθεί η εμπορική συμφωνία ανάμεσα στις δύο χώρες πριν συναντηθεί ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Σι Τσίνπινγκ. 

Νωρίτερα δημοσίευμα του Bloomberg ενίσχυσε την αβεβαιότητα σχετικά με το αν τελικά σημειώνεται πρόοδος στις συνομιλίες Πεκίνου - Ουάσινγκτον. Το πρακτορείο ανέφερε πως μια συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι πιθανότητα δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από τον επόμενο μήνα. 

inRead Advertisement by VIDADS since 2011

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ υποχώρησαν τον Ιανουάριο, διαψεύδοντας τους αναλυτές που περίμεναν να σημειώσουν άνοδο. Ειδικότερα, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών υποχώρησαν 6,9% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα, στο εποχιακά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 607.000, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

Παράλληλα, αυξήθηκε ο αριθμός των αιτήσεων παροχής επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένοντας ωστόσο σε ιστορικό χαμηλό επίπεδο, σε μια πολύ σφιχτή αγορά εργασίας. Συγκεκριμένα, τα επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στον εποχικά προσαρμοσμένο αριθμό των 229.000 στη διάρκεια της εβδομάδας μέχρι τις 9 Μαρτίου. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της The Wall Street Journal ανέμεναν ότι τα νέα επιδόματα ανεργίας θα διαμορφωνόταν στα 224.000.

Επίσης, οι τιμές των εισαγόμενων αγαθών στις ΗΠΑ κινήθηκαν ανοδικά το Φεβρουάριο, όπως έδειξαν τα στοιχεία που ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Ειδικότερα, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν 0,6% το Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο 0,4% σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal. Σε ετήσια βάση οι τιμές υποχώρησαν 1,3%.

ΠΗΓΗ: Capital.gr