ΕΛΛAΔΑ

Αντιφασιστική συγκέντρωση κατά της ομιλίας Μιχαλολιάκου σήμερα στην πλατεία Ν. Σμύρνης

Αντιφασιστική συγκέντρωση κατά της ομιλίας Μιχαλολιάκου σήμερα στην πλατεία Ν. Σμύρνης - Κεντρική Εικόνα

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνουν αντιφασιστικές συλλογικότητες καλούν σήμερα Δευτέρα 4 Μαρτίου στις 6μμ στην κεντρική πλατεία Νέας Σμύρνης η ΕΛΜΕ Ν. Σμύρνης, Καλλιθέας, Μοσχάτου και ο σύλλογος δασκάλων Ν. Σμύρνης. 

Όπως σημειώνουν σε σχετική ανακοίνωσή τους, "τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, η περιφερειακή παράταξη της νεοναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται με τον τίτλο «Ελληνική Αυγή» θα κάνει εκδήλωση με ομιλητή τον υπόδικο αρχηγό της Μιχαλολιάκο  στην Αγ. Κυριακή στο Π. Φάληρο, στα σύνορα με τη Νέα Σμύρνη".

Οι εκπαιδευτικοί τονίζουν τα εξής: 

«Με αφορμή τη νέα αυτή προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας των νεοναζί στις γειτονιές των Νοτίων, εκφράζουμε για μια φορά ακόμη την σαφή τοποθέτησή μας ότι οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες, οι ιδέες του ρατσισμού και της ξενοφοβίας με όποιο μόρφωμα και αν εκπροσωπούνται, είναι ανεπιθύμητες στην περιοχή μας. Η προσπάθεια νομιμοποίησης της παρουσίας τους μέσα από τη συμμετοχή τους στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές θα πρέπει να καταδικαστεί από όλη την κοινωνία.

Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του φασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας.

Καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τα σωματεία και τους φορείς της περιοχής μας να καταδικάσουν τη νέα φασιστική πρόκληση.»