ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Porsche: Συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές για υπόθεση φοροδιαφυγής

Porsche: Συνεργάζεται με τις γερμανικές αρχές για υπόθεση φοροδιαφυγής - Κεντρική Εικόνα

Η Porsche, θυγατρική της Volkswagen, δήλωσε ότι συνεργάζεται με Γερμανούς εισαγγελείς για την πρόοδο ερευνών σχετικά με φερόμενα ως φορολογικά της χρέη από παροχές για πρόωρες συνταξιοδοτήσεις και φορολογητέες παροχές που απολαμβάνουν πρώην ανώτατα στελέχη της εταιρείας.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε ότι η Porsche "έχει ήδη ανταποκριθεί σε ενδεχόμενες αναμενόμενες πληρωμές φόρων μέσω πρόσθετων επιβαρύνσεων ασφαλείας και εφάπαξ πληρωμών", όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ανέφερε την Κυριακή ότι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν επισκεφθεί εγκαταστάσεις της Porsche στα τέλη του περασμένου έτους.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ερευνούσαν έγγραφα σχετικά με πάρτι, ιδιωτικά ταξίδια διευθυντικών στελεχών με αεροπλάνα της εταιρείας και εταιρικά οχήματα, καθώς και φορολογικές ατασθαλίες σε αμοιβές για πρώην εργαζόμενους οι οποίοι εντάσσονται σε προγράμματα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Γίνεται επίσης λόγος για δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν για πάρτι γενεθλίων του πρώην διευθύνοντος συμβούλου Matthias Mueller, επικεφαλής της εταιρείας μεταξύ 2015 και 2018.

Σε ανακοίνωσή της, η Porsche ανέφερε ότι η εταιρεία είχε καταβάλει σημαντικά σημαντικά εκκρεμή ποσά.

Όπως σημειώνει, έχει παραδώσει όλα τα έγγραφα σχετικά με ενδεχόμενες φορολογικές υποχρεώσεις για τα πακέτα πρόωρης συνταξιοδότησης.

Η έρευνα αφορά τα έτη από το 2009 έως το 2017.