ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γ. Τσίπρας: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα

Γ. Τσίπρας: Η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα - Κεντρική Εικόνα

Την πεποίθηση πως η χώρα έχει ανάγκη από ένα μεγάλο αναπτυξιακό άλμα, εξέφρασε μιλώντας από το βήμα του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας. "Δηλαδή, ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 3%-3,5% για κάποια χρόνια, αφού παρέλθει η υποχρέωσή μας για υψηλά πλεονάσματα" αποσαφήνισε.

Σε αυτό το πλαίσιο, προέταξε την πριμοδότηση τομέων της ελληνικής οικονομίας σε διάφορα επίπεδα και διαφορετικών μορφών που η χώρα έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε συνδυασμό με την καινοτομία.

Παράλληλα, τόνισε πως οι νέες τεχνολογίες δίνουν δυνατότητες στην Ελλάδα και προσέθεσε: "να πάμε σε μια οικονομία της γνώσης και να κάνουμε την οικονομία πιο εξωστρεφή".

Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε την ανάγκη μιας ελάχιστης συναίνεσης: "Συναίνεση δεν σημαίνει να καταργήσουμε την πολιτική αντιπαράθεση", συμπλήρωσε.

Ο Γιώργος Τσίπρας παρατήρησε ακόμα πως "από τη δεκαετία του '80, πρακτικά δεν υπήρξε ουσιώδης προσπάθεια εθνικού σχεδίου για την ανάπτυξη" και συμπλήρωσε πως "τώρα ξανα-υπάρχει συζήτηση εθνικού σχεδίου". Σημείωσε περαιτέρω πως ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η κρίση από το 2010 και μετά ήταν καταστροφικός.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ