ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιτσιόρλας: Το κόσμημα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας

Πιτσιόρλας: Το κόσμημα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας - Κεντρική Εικόνα

«Το κόσμημα μπορεί να αναδειχθεί σε ένα σημαντικό κομμάτι της ελληνικής οικονομίας, μια ολόκληρη βιομηχανία. Έχουμε παράδοση, αλλά και ταλέντα, τα οποία πρέπει να αξιοποιήσουμε και να κατακτήσουμε μια θέση στη διεθνή αγορά».

Αυτό σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας εγκαινιάζοντας την εμπορική έκθεση Athens International Jewellery Show.

Ο ίδιος ανέφερε ότι η οικονομία πηγαίνει καλύτερα, άρα δημιουργείται ένα ευνοϊκότερο πλαίσιο για την επιχειρηματικότητα και συμπλήρωσε: «έχοντας καταλάβει πια μέσα στα χρόνια της κρίσης την αξία της εξωστρέφειας, ξύπνησε η δημιουργικότητα. Η παρουσία στην παγκόσμια αγορά όμως σημαίνει ποιότητα, πρωτοτυπία και φυσικά brand name».

Ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι πρέπει να εργαστούμε όλοι μαζί για να αξιοποιήσουμε τα ταλέντα και την παράδοσή μας.

«Το κόσμημα μπορεί να γίνει διεθνώς ο καλύτερος πρεσβευτής μας» όπως είπε και ευχήθηκε του χρόνου να έχει την ευκαιρία και το ευρύ κοινό, να επισκεφθεί την έκθεση «για να δει την πρόοδο που γίνεται και να την αγκαλιάσει. Θα εντυπωσιαστούν όλοι βλέποντας την πρωτοτυπία και την εφευρετικότητα». 

Η έκθεση διοργανώνεται από τη ΔΕΘ HELEXPO σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων-Κοσμηματοπωλών-Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και όπως σημειώνεται από τους διοργανωτές, πρόκειται για τη μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος στα Βαλκάνια.

Συμμετέχουν 250 άμεσοι εκθέτες και συνολικά 411 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες σε 12.000 τετραγωνικά.