ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Προσφυγές στο ΣτΕ και για τα δύο έργα της Γραμμής 4 του μετρό

Σενάριο για ΣΔΙΤ φέρνει η έλλειψη χρημάτων για τις επεκτάσεις της Γραμμής 4 - Κεντρική Εικόνα

Με πρωταγωνιστή το Συμβούλιο της Επικρατείας συνεχίζονται οι δύο διαγωνισμοί της Νέας Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Συμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com σήμερα η Αττικό Μετρό καταθέτει υπομνήματα για την προσφυγή της εταιρείας Μυτιληναίος.

Η εταιρεία έχει επικαλεστεί ως πρόσθετο λόγο την ύπαρξη του κατασκευαστικού καρτέλ και τον αποκλεισμό των εταιρειών που αναμείχθηκαν σε αυτό.

Την ίδια ώρα στο ΣτΕ έχει προσφύγει εκ νέου και η εταιρεία ΑΤΕΣΕ επικαλούμενη τον ίδιο λόγο στον διαγωνισμό για τις πρόδρομες εργασίες της Γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας. Σύμφωνα με πηγές του ypodomes.com η Αττικό Μετρό ανεξαρτητοποιεί την προσφυγή και πρόκειται τις επόμενες μέρες να στείλει τη σύμβαση προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Να θυμίσουμε ότι ανάδοχος είναι η ΤΕΡΝΑ.

Σχετικά με τον μεγάλο διαγωνισμό της κατασκευής της γραμμής 4 του Μετρό έχει υπάρξει και νέα παράταση για τις 15 Μαρτίου και είναι πολύ πιθανό μέχρι τότε να έχει γίνει γνωστό και το πόρισμα του ΣτΕ στην προσφυγή της Μυτιληναίος.

Όπως όλα δείχνουν εκτός από την εκλογική πόλωση που συνήθως βλέπουμε σε προεκλογικές περιόδους έχει κάνει την εμφάνιση της και η "επιχειρηματική πόλωση" και οι δικαστικές διαμάχες με φόντο το συμβόλαιο ενός έργου είναι και πάλι εδώ και όχι μόνο στα έργα Μετρό αλλά πολύ πρόσφατα είδαμε και στην εργολαβία-σκούπα της Αμβρακίας Οδού, την 3η εργολαβία του Πάτρα-Πύργος, την επέκταση του προβλήτα κρουαζιέρας του ΟΛΠ κ.α.